Nyheter — December 10, 2013 at 7:04 pm

Whishaw som Queen-vokalist

by

Det er nå bekreftet at Ben Whishaw (nye Q i Skyfall) får rollen som Queen-vokalist Freddie Mercury.

Sacha Baron Cohen skulle spille den karismatiske Queen-vokalist Freddie Mercury i den kommende filmen om stjernens liv og karriere, men trakk seg i sommer fra rollen. Grunnen var at han var uenig med Queens to gjenlevende originalmedlemmer, Brian May og Roger Taylor, om hvilken type film de ville lage.

I oktober kunne Queens trommeslager Roger Taylor utdype hvorfor Baron Cohen til slutt trakk seg fra prosjektet. «We felt Sacha probably wasn’t right in the end. We didn’t want it to be a joke. We want people to be moved», uttalte Taylor til Mojo. Siden i sommer har det store spørsmålet vært: Hvem skal erstatte Baron Cohen i rollen som Mercury?

Etter mange spekulasjoner, kan Deadline Hollywood nå endelig bekrefte at det er det britiske stortalentet Ben Whishaw som får rollen som Queen-vokalisten. Samtidig melder Deadline at filmens regissør blir britiske Dexter Fletcher. Han er kanskje mest kjent som skuespiller i «Lock, Stock and Two Smoking Barrels», men har de siste årene gjort seg bemerket som regissør av filmene «Wild Bill» og «Sunshine On Leith».

Filmens hovedprodusent, Graham King, har tidligere produsert filmer som «The Departed», «Hugo» og «Dark Shadows».

Whishaw har, tross ung alder, allerede medvirket i en rekke interessante filmer og TV-serier, deriblant «The Hour», «Perfume: The Story of a Murderer», «I’m Not There»., «Bright Star» og «Cloud Atlas». Senere får vi se han i Terry Gilliam-filmen «The Zero Theorem», Ron Howard-filmen «Heart of the Sea» og ikke minst «Bond 24».

Peter Morgan («Frost/Nixon», «The Queen», «The Last King of Scotland» og som på et tidspunkt faktisk var involvert i manusarbeidet til «Skyfall») har jobbet med manuset til Mercury–filmen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*