Nyheter — December 12, 2013 at 4:34 pm

Dench nominert til Golden Globe

by

Stor dag for Judi Dench, som i dag ble nominert til Golden Globe-pris.

I dag ble Golden Globe-nominasjonene avslørt. Til stor glede for James Bond-fansen er Judi Dench, M i syv Bond-filmer, nominert i kategorien «Beste kvinnelige skuespiller: Drama» for sin prestasjon i kinoaktuelle «Philomena».

Dench konkurrer mot Cate Blanchett («Blue Jasmine»), Sandra Bullock («Gravity»), Emma Thompson («Saving Mr Banks») og Kate Winslet («Labor Day»).

Helt siden de aller første festivalvisningene i Venezia og Toronto, har Dench høstet mange lovord for sin meget gode prestasjon som irske Philomena Lee, som ble tvunget til å gi fra seg sin sønn og siden ble plassert i et kloster. At den britiske stjerneskuespilleren nå er nominert til Golden Globe, øker sjansene for at hun også blir nominert til Oscar i kategorien «Beste kvinnelige skuespiller».

Dench er god for omlag 100 film- og TV-opptredener. Hun har særlig gjort seg bemerket i filmer som «Shakespeare in Love», «Sjokolade», «Iris», «Mrs. Henderson Presents» og «Notes on a Scandal», i tillegg til James Bond-filmene.

Hun landet rollen som M i «GoldenEye» i 1995. Dench ble den tredje som spiller M i den offisielle filmserien, og som kjent den første kvinnen i den ikoniske rollen. Denne rollen spilte hun til og med «Skyfall» (2012).

Golden Globe-prisene deles ut av Hollywood Foreign Press Association. Utdelingen finner sted 12. januar.

James Bond-magasinet gratulerer Judi Dench med Golden Globe-nominasjonen!

«Philomena» hadde norsk kinopremiere den 15. november.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*