Nyheter — January 8, 2014 at 9:38 am

Nedgang i kinobesøket

by

Fraværet av en Bond-film i 2013 gjør at britiske kinoer opplever det største fallet i kinoinntekter på 20 år. 

skyfall blu ray

«Skyfall». Foto: © 2012 Danjaq, LLC, United Artists Corporation, & Columbia Pictures Industries, Inc.

 

Analyseselskapet Rentrak, som har studert kinobesøk i Storbritannia siden 1991, begrunner nedgangen med mangel på storfilmer som «Skyfall».

Som kjent spilte den 23. James Bond-filmen, i regi av Sam Mendes, inn hele 100 millioner pund på britiske kinoer i 2012 og ble med det den mest innbringende kinofilmen i Storbritannia noensinne. (Totalt sett spilte «Skyfall» inn 1108 millioner dollar på verdensbasis, ifølge tall fra Box Office Mojo.)

I 2013 oppnådde britiske kinoer en inntjening på 1,17 milliarder pund, ned 1 prosent sammenliknet med 2012.

– Noe som gjør «Skyfall» til et fenomen er at den får eldre mennesker går på kino. En film som «Skyfall» får folk til gå på kino, som ikke har vært på kino på fem år, sier Lucy Jones i Rentrak til The Guardian.

– Vi hadde en lignende situasjon i 2011 med «The King’s Speech», da et eldre publikum ble motivert til å gå på kino, som ikke hadde vært på kino på mange år. Og i 2013 hadde vi bare den type filmer vi normalt har. Vi hadde familiefilmer, animasjon og actionfilmer, men vi hadde ikke en storfilm som nådde ut til det publikummet som vanligvis ikke går på kino, poengterer hun.

Jones forteller videre at kinoene dette året kan forvente gode kinotall for “kjente produkter” som «Godzilla», som får verdenspremiere den 14. mai.

Hun tror likevel ikke at 2014-filmene vil oppnå lignende besøkstall som «Skyfall».

– I år har vi verken Harry Potter, Twilight eller James Bond. Men noen filmer vil nok ta oss på sengen, mener hun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*