Nyheter — January 18, 2014 at 6:31 pm

Logan om «Bond 24»

by

– Det er en resonans fra «Skyfall» i den nye Bond-filmen, forteller manusforfatter John Logan. 

skyfall blu ray

Daniel Craig, her fra plakaten til «Skyfall». Foto: © 2012 Danjaq, LLC, United Artists Corporation, & Columbia Pictures Industries, Inc.

 

John Logan, som for tiden er travelt opptatt med å ferdigstille grøsserserien «Penny Dreadful», uttaler seg om den neste James Bond-filmen – «Bond 24» (2015) – i et intervju med nettstedet IGN.

Sammen med TV-seriens hovedrolleinnehavere Eva Green og Josh Hartnett tok han seg en liten pause fra innspillingen i Irland for å promotere serien under denne ukens TCA (Television Critics Association).

– Alt jeg kan si om Bond, er at jeg er lykkelig som jobber med den. Sam [Mendes] ville kommet gjennom vinduet og drept meg [hvis jeg fortalte mer om filmen], sier han til IGN.

En av intensjonene med «Skyfall» var å gjenerobre og reetablere noen av de klassiske elementene fra de tidligere Bond-filmene.

– Målet mitt er å skrive en god film som er hensiktsmessig, for å bygge videre på det vi gjorde på «Skyfall», men samtidig lage et eget unikt dyr. Temaene, ideene og figurene fra «Skyfall» kan selvsagt fortsette, fordi det er en franchise, og fordi det er en fortsettende historie. Så jeg tror det er resonans fra «Skyfall» i den nye filmen, forteller han.

Logan er en manusforfatter som har et nært forhold til James Bond: Ikke bare filmene, men også Ian Flemings bøker.

– Jeg vokste opp med Bond-filmene.  Den første Bond-filmen jeg så var «Diamonds Are Forever» (1971), da jeg var en gutt. Jeg elsker alle elementer, fra bøkene – det meste fra romanene. I arbeidet med «Skyfall» hentet jeg inspirasjon fra Ian Fleming, og det er absolutt elementer fra filmene og romanene som vi har brakt inn i den nye filmen, slik vi gjorde med «Skyfall», forteller han.

En av de mest minneverdige elementene i «Skyfall» var skurken Silva, spilt av Javier Bardem.

– Han var bare helt fantastisk, forteller Logan og legger til at det kreative teamet bak «Bond 24» ikke føler et press for å lage en tilsvarende skurk som Silva, fordi hver ny historie har en unik skurk.

Nylig sikret MGM og Danjaq (holdingselskapet bak Eon Productions) seg alle rettigheter og interesser i boet til den avdøde irske produsenten Kevin McClory. Dette innebærer at Broccoli-familien og MGM nå eier samtlige rettigheter til de mye omtalte «Thunderball»-manusene, herunder rettigheten til å anvende forbryterorganisasjonen SPECTRE inklusive Bond-skurken Ernst Stavro Blofeld. Betyr dette at den ikoniske skurken vender tilbake i «Bond 24»?

– Du vet; jeg tror vår skurk er passende til den historien vi forteller, svarer han lurt.

Tre ganger Oscar-nominerte Logan er en anerkjent manusforfatter med filmer som «Gladiator», «Any Given Sunday», «Den siste samurai», «The Aviator», «Rango», «Hugo og «Skyfall» på merittlisten. I tillegg til å skrive «Bond 24», skal han også skrive manuset til «Bond 25» (som mest sannsynlig får premiere i 2017/2018).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*