Nyheter — January 21, 2014 at 5:36 pm

Se takketalen til Wilson

by

Se video fra den 25. Producers Guild of America-seremonien, der Michael G. Wilson og Barbara Broccoli ble tildelt hedersprisen. 

Nettstedet James Bond Brasil har nylig lagt ut en video med (deler av) takketalen som Michael G. Wilson holdt. I tillegg til Broccoli og Wilson, var Daniel Craig også til stede på utdelingen.

Det var David Picker, som i sin tid var sjef for United Artists og gav grønt lys til Bond-serien, som presenterte prisen til Broccoli og Wilson. I sin presentasjon la Picker vekt på at produsentene er ekstraordinære og at de har gjort suksess på grunn av lidenskap og med en vilje til aldri å inngå kompromisser. «De har brakt deres fars arv og det filmatiske fenomenet videre, hinsides alle forventninger», uttalte Picker.

I sin tale fortalte Wilson at de hadde lært særlig en verdifull lekse fra Albert R. “Cubby” Broccoli: At produsenten må gjøre alt. Wilson sa at Cubby Brcooli lærte dem å «Ikke være redd for å feile, men at det var viktig å lære av det. Med hensyn til James Bond, sa han: ‘Det er greit hvis dere ødelegger det, ikke la noen ødelegge det for dere.’»

«Det var fra Cubby at vi lærte at det er en produsents jobb å inspirere skuespillerne og staben, samt beskytte regissøren og fungere som regissørens advokat overfor studioet», uttalte Wilson videre.

Sammen har Wilson og Broccoli revitalisert Bond-serien en rekke ganger, senest med «Skyfall» fra 2012 – den mest innbringende Bond-filmen noensinne (med en inntjening på hele 1108 millioner dollar) og en av de mest kritikerroste i serien (for eksempel har filmen en vurdering på 92 % hos Rotten Tomatoes). Av mange er de regnet som en filmindustriens mest suksessfulle produsenter, noe PGA-prisen er ytterligere en bekreftelse på.

Tidligere mottakere av prisen er legendariske regissører/produsenter som Stanley Kramer, Saul Zaentz, Clint Eastwood, Billy Wilder, Brian Grazer, Jerry Bruckheimer, Roger Corman, Laura Ziskin, Kathleen Kennedy & Frank Marshall og Steven Spielberg.

Også forrige PGA-hederspris gikk til produsenter i britisk filmindustri – Tim Bevan og Eric Fellner, produsentene i det svært fremgangsrike London-baserte produksjonsselskapet Working Title Films.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*