Nyheter — January 26, 2014 at 12:48 pm

Fiennes besøkte Sverige

by

Ralph Fiennes besøkte denne helgen filmfestivalen i Gøteborg for å motta hederspris. 

Skyfall_64

Fiennes i Skyfall. Foto: © 2012 Danjaq, LLC, United Artists Corporation, & Columbia Pictures Industries, Inc.

 

From Sweden With Love og James Bond-magasinet deltok denne helgen på en eksklusiv Master Class med Ralph Fiennes under Göteborg International Film Festival (en større og grundig reportasje kommer senere!).

Den anerkjente og talentfulle skuespilleren var i byen for å motta festivalens hederspris, Honorary Dragon Award 2014, vise sin nye film The Invisible Woman og holde en Master Class.

Det var som ventet stor interesse rundt Fiennes. Blant dem som intervjuet Fiennes var Svenska Dagbladet. Avisen spurte Fiennes om statusen til Bond 24, der han skal gjenta rollen som M.

– Det blir tøft, Judi Dench hevet standarden enormt for den rollen. Og generelt er forventninger høye etter Skyfall. Men det skal bli gøy å jobbe sammen med Sam Mendes igjen, forteller han til avisen.

Som tidligere kjent er ikke manuset til Bond 24 ferdigskrevet ennå.

– Nei, det er ikke klart ennå, men jeg får det vel om noen måneder. Jeg vet ikke så mye ennå, men det vil være en ny M, med en ny dynamikk mellom ham og Bond. Og jeg tror den rollen blir ganske fysisk, M skal ikke bare sitte bak et skrivebord, sier han.

Tidligere vinnere av hedersprisen er Margarethe von Trotta (2013), Michael Winterbottom (2012) og Charlie Kaufman (2011).

Med roller i filmer som Schindler’s ListQuiz ShowStrange DaysThe English Patient og The Constant Gardener, har Fiennes posisjonert seg som en av britisk filmindustris fremste skuespillere. Han har også gjort seg bemerket i rollen som Lord Voldemort i flere av Harry Potter-filmene. Snart kan vi se han i den nye Wes Anderson-filmen The Grand Budapest Hotel.

Fiennes regidebuterte med Corolianus (2011), basert på William Shakespeares skuespill med samme navn. Han har nylig regissert sin andre spillefilm The Invisible Woman, som ble vist under festivalen. The Invisible Woman forteller historien om Charles Dickens hemmelige elskerinne. Det er Fiennes selv som spiller Dickens, mens den britiske skuespilleroppdagelsen Felicity Jones spiller elskerinnen Nelly Ternan.

Filmen er basert på boken The Invisible Woman: The Story of Nelly Ternan and Charles Dickens fra1990, skrevet av Claire Tomalin.

The Invisible Woman fikk sin verdenspremiere under Telluride Film Festival i august. Senere har den blitt plukket ut til en rekke andre filmfestivaler, og nå får den altså festivalvisning i Sverige.

Vi kommer tilbake med en grundig reportasje fra Fiennes’ besøk under festivalen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*