Nyheter — February 18, 2014 at 7:35 pm

Ny fotograf på «Bond 24»

by

Roger Deakins, som imponerte stort med fotoet på «Skyfall», skal ikke være involvert i den neste Bond-filmen. 

Ifølge skribenten Kristopher Tapley, som skriver for nettstedet HitFix, vil den britiske filmfotografen Roger Deakins ikke være involvert i arbeidet med «Bond 24» (2015). Nyheten kommer overraskende, tatt i betraktning av at Deakins pleier å være en del av den faste staben til Sam Mendes.

Skribenten skriver på sin egen Twitter-konto at «At dinner with Deakins last night I learned some news that makes me sad: He won’t be shooting the next Bond.”:

Deakins capture

I annet intervju, med Thompson on Hollywood, bekrefter også Deakins nyheten.

– Han har en god idé for en annen film, som egentlig er en forlengelse [av ‘Skyfall’] men sett fra mitt synspunkt vet jeg ikke hva annet jeg kunne gjøre med den, egentlig, sier fotografen.

Deakins fotoarbeid på «Skyfall» høstet mange lovord og mottok en rekke høytragende priser og nominasjoner (bl.a. ble filmen nominert til Oscar for Beste foto). Hans fotoarbeid på «Skyfall» var både velkomponert, stilig, lekkert og veldig gjenkjennbart «Deakinsk», for de av oss som har fulgt med på karrieren hans.

Med foto på filmer som «Barton Fink» (1991), «The Shawshank Redemption» (1994), «The Big Lebowski» (1998), «No Country for Old Men» (2007), «Jarhead» (2005) og «The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford» (2007) har Deakins opparbeidet seg en status som en av dagens fremste filmfotografer.

Det store spørsmålet er nå hvem som blir filmfotograf på «Bond 24». Det som er sikkert er at Mendes trenger å finne en god erstatter som kan ivareta Bond-looken, men samtidig by på noe nytt og spennende i Bond-sammenheng.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*