Nyheter — May 1, 2014 at 10:45 am

Storslått feiring av James Bond i Oslo

by

Det er 50 år siden James Bond-filmen Goldfinger. Det markeres med med spesialforestilling på Kino Viktoria og med prominent besøk.

Goldfinger01

Norske James Bond-magasinet (http://www.jamesbondnorge.no/) sammen med svenske From Sweden with Love (http://jamesbond007.se/) arrangerer en storslått festforestilling av “Goldfinger” (1964) på komfortkinoen Kino Victoria torsdag den 22. mai. Anledningen er filmens 50-årsjubileum.

“Goldfinger” regnes som den mest ikoniske og innflytelsesrike James Bond-filmen. Dette er første gang i Norge det arrangeres en festforestilling av en eldre Bond-film.

– Det er med stor glede og stolthet at vi endelig kan slippe nyheten om denne svært unike feiringen av den udødelige klassikeren “Goldfinger” som fyller 50 år. Vi viser filmen i en nydelig, nyrestaurert utgave på det som er Oslos nyeste og flotteste kino. Ikke nok med det: Vi har også vært så heldige å få svært eksklusivt besøk fra filmen. Det blir et veldig kult opplegg rundt filmen og en storslått feiring, sier arrangør Morten Steingrimsen (James Bond-magasinet) og Anders Frejdh (From Sweden With Love).

Prominent besøk

Æresgjester er Academy Award®-vinner Norman Wanstall og den tidligere Bond-piken Margaret Nolan. Begge vil delta i en Q & A etter visningen og signere autografer.

Nolan bilde

Filmens anerkjente lyddesigner Norman Wanstall vant Academy Award® for sitt arbeid på “Goldfinger” og har jobbet på en rekke andre Bond-klassikere; ”Dr. No” (1962), ”From Russia with Love” (1963), ”Thunderball” (1965), ”You Only Live Twice” (1967) og  ”Never Say Never Again” (1983). Andre filmer på hans CV er legendariske filmklassikere som Stanley Kubricks ”Barry Lyndon” (1975) og François Truffauts ”Fahrenheit 451” (1966).

– Jeg har gode minner fra Oslo. Jeg var der i 1970 i forbindelse med klippingen av filmen ”The Only Way” i Danmark. Min kone, datter og jeg bodde i København, og da julen kom inviterte produsenten oss til å tilbringe en pause med ham i Oslo. Jeg husker godt at byen var dekket med snø og fra vinduet  kunne jeg se taxisjåfører som sladdet med bilene. Det var et veldig hyggelig og minnerikt opphold, og vi ble behandlet svært godt. Jeg ser veldig frem til mitt besøk 22. mai, sier Norman Wanstall.

Margaret Nolan spiller Bond-piken Dink, Bonds massør, i ”Goldfinger”. Med gullmalt kropp og gullbikini pryder hun også filmens svært ikoniske plakater og medvirker dessuten i tittelsekvensen. I tillegg til James Bond, har hun jobbet som modell, kunstner, teaterskuespiller og spilt i en rekke andre filmer, deriblant Beatles-filmen ”A Hard Day’s Night” (1964) og flere av filmene i den britiske ”Carry On”- franchisen. Hun har også medvirket i TV-serier som ”The Saint” (”Helgenen”) og ”The Persuaders!” (”Gullguttene”), begge med James Bond-skuespiller Roger Moore.

Den britiske ambassadøren Jane Owen kommer til arrangementet for å innlede filmen.

En rekke norske kjendiser vil også komme på visningen. Disse vil bli presentert for pressen nærmere 22. mai.

En kinoforestilling utenom det vanlige

Festforestillingen 22.mai blir et eksklusivt arrangement for 292 inviterte gjester. Filmen blir vist i nyrestaurert versjon, spesial-importert fra Storbritannia. Kinoen vil for anledningen bli skapt om til Bonds univers, blant annet med tilhørende kasino i beste Bond-stil hvor gjestene kan delta om en tur til en eksotisk destinasjon agent 007 verdig. Det blir også utstilling av Aston Martin, etterfest med DJ, servering av vodka martini ”Shaken, not stirred” med mer. Visningen er et Orange Carpet-event, med oransje løper og pressevegg.

Om filmen

“Goldfinger” er den tredje James Bond-filmen. Regien er ved Guy Hamilton, som senere regisserte ytterligere tre Bond-filmer (”Diamonds Are Forever”, 1971, ”Live and Let Die”, 1973, og ”The Man with the Golden Gun”, 1974). Det var med ”Goldfinger” at Bond-formelen ble fullendt, noe som gjorde at interessen for alvor eksploderte på verdensbasis og den spilte inn betraktelig mer penger enn de foregående filmene.

I filmen må agent 007, i Sean Connerys skikkelse, kjempe mot den slue og mektige Auric Goldfinger, hvis mål er å raide USAs gullreserve Fort Knox og lamme verdensøkonomien!

Filmen byr på en rekke minneverdige karakterer (slik som Pussy Galore, Oddjob, Auric Goldfinger med flere), scener som har brent seg fast i filmhistorien, en enormt populær og klassisk tittelmelodi av Shirley Bassey og for første gang i serien introduseres den nå svært så berømte Aston Martin DB5.

Publikumsvisning den 23. mai

På grunn av stor pågang til festforestillingen, arrangerer James Bond-magasinet i samarbeid med Oslo Kino en publikumsvisning den 23. mai. Også på denne visningen blir det besøk av Norman Wanstall og Margaret Nolan.

Mer informasjon om denne ekstra forestillingen og billettsalg finner du her.

Alle bilder: ”Goldfinger” © 1964 United Artists Corporation & Danjaq LLC. Alle rettigheter forbeholdt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*