Nyheter — May 11, 2014 at 7:01 pm

Bond-pike i Cannes-juryen

by

Den tidligere franske Bond-piken Carole Bouquet (For Your Eyes Onlyer med i juryen til filmfestivalen i Cannes. 

FYEO

Den franske skjønnheten Carole Bouquet er med i den prestisjetunge hovedjuryen til filmfestivalen i Cannes (14-25.mai), sammen med regissør Sofia Coppola, regissør Nicolas Winding Refn, skuespiller Leila Hatami, skuespiller Jeon Do-yeon, skuespiller Willem Dafoe, skuespiller og regissør Gael García Bernal og regissør Jia Zhangke. Årets juryleder er Jane Campion, regissøren bak filmer som An Angel at My Table og  The Piano.

Etter hennes filmdebut i Luis Buñuels That Obscure Object of Desire (1977), har Bouquet vekslet mellom arthousefilmer og blockbuster-produksjoner. Hennes virkelige store internasjonale gjennombrudd kom med For Your Eyes Only der hun spiller Bond-piken Melina Havelock som er på jakt etter hevn. James Bond-magasinet møtte henne under filmfestivalen i Cannes i 2012 i forbindelse med retrospektiv-visninger av Bond-filmene.

Hun har også gjort seg bemerket i filmer som Buffet Froid (1979) og Too Beautiful For You (1989), sistnevnte belønnet med en César (Beste kvinnelige skuespiller).

Hun har også medvirket i filmer som Le jour des idiots av Werner Schroeter, Michel Blancs Dead Tired og Embrassez qui vous voudrezLucie Aubrac av Claude Berri, L’Enfer av Danis Tanovic, Nordeste av Juan Diego Solanas (Cannes 2005) og Unforgivable av André Téchiné.

Foto: For Your Eyes Only © 1981 Danjaq S.A. & United Artists Corporation.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*