Nyheter — June 1, 2014 at 2:03 pm

Sondre Lerche om James Bond

by

Sondre Lerche, komponisten bak «Søvngjengeren», forteller om sitt forhold til James Bond. 

Lazenby still

On Her Majesty’s Secret Service ©1969 Danjaq LLC and United Artists Corporation.

For en liten tid tilbake gjorde jeg et intervju med den norske sangeren og komponisten Sondre Lerche for Rushprint, i forbindelse med at han hadde komponert musikken til den norsk-amerikanske filmen «Søvngjengeren». Jeg benyttet anledningen til å stille spørsmål om hva slags filmmusikk han liker og hans forhold til Bond-musikken.

I intervjuet kunne han røpe at han er svært begeistret for filmmusikk, blant annet av Bernard Herrmann.

– Det er jo veldig individuelt. De fleste filmer har for mye musikk, spør du meg. Så det beste soundtracket kjenner sin besøkelsestid, og ligger unna når musikk er overflødig. Selv om jeg liker Herrmann sine overdådige Hitchcock scores. Det er optimal filmmusikk. «Vertigo», «Psycho» og «North By Northwest» er så bra som det blir, sier han og legger til:

– Andre favoritter er «Blade Runner», «Punch Drunk Love», «Synecdoche, New York», «The Hours» og «There Will Be Blood». Jeg liker også musikk/lydbruken i «No Country For Old Men» som er utrolig subtil og minimal men likevel ekstremt viktig og inspirerende.

Hyllest til James Bond

Lerche er også stor fan av John Barry og James Bond, noe som illustreres med låten «Like Lazenby» – fra utgivelsen «Heartbeat Radio».

– Jeg så alle James Bond filmene om og om igjen da jeg var liten og hørte mye på musikken. Spesielt «On Her Majesty’s Secret Service» har veldig kult John Barry score. George Lazenby, som spiller James Bond i denne filmen, og hans historie og karrière dukket plutselig opp i denne sangen som en metafor for livet til en 60 åring som holder tale til venner og familie. Han passet som en representant for min foreldres generasjon, en som har gått på trynet og måttet møte seg selv i døren hele livet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*