Nyheter — June 24, 2014 at 7:38 am

Hyllest til John Barry

by

Pinewood Studios’ kinosal har fått nytt navn – til minne om den berømte James Bond-komponisten John Barry. 

Pinewood Studios, filmstudioet som har huset de fleste Bond-filmene, har byttet navn på kinosalen Theatre 7 til John Barry Theatre til minne om den kjente og innflytelsesrike komponisten, som gikk bort i 2011. Det nye navnet ble avduket fredag 20.juni, melder den offisielle James Bond-nettsiden 007.com.

Flere stabsmedlemmer fra Bond-filmene var til stede på avdukingen. Ifølge From Sweden With Love deltok James Bond-produsentene Michael G. Wilson, Barbara Broccoli, Gregg Wilson, enken Laurie Barry og hennes sønn John Patrick, Bond-regissør John Glen og Bond-kvinne Carole Ashby.

John Barry komponerte musikken til 11 Bond-filmer. Den siste Bond-filmen han komponerte musikken til var «The Living Daylights» fra 1987 (hvor han også samarbeidet med a-ha).

Ifølge Pinewood Studios’ nettsider regnes John Barry Theatre som en av de største forhåndsvisningskinoene i Storbritannia, som viser alle formater av film og video. Salen har en kapasitet til 115 personer. I helgene arrangerer Pinewood, i samarbeid med kinokjeden Curzon Cinemas, familievennlige visninger, så vel som indiefilmer og blockbustere. Salen blir også benyttet til konferanser, presentasjoner og liknende.

John barry stage

Foto: 007.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*