Nyheter — July 23, 2014 at 4:52 pm

007 på vei til Roma?

by

Roma seiler opp som aktuell location i Bond 24 (2015).

Det er filmkommisjonær Luciano Sovena i Lazio Film Commission som har bekreftet overfor italiensk presse at James Bond-skaperne ønsker å spille inn Bond 24 i Roma mot slutten av året, dersom alt går etter planen. Det er nettsiden James Bond Brasil som først gjorde oss oppmerksomme på denne nyheten.

– Jeg har møtt produsentene av Bond-serien, Barbara Broccoli og Michael G. Wilson, og vi diskuterte prosjektet. En av de viktigste scenene, blant de mest spektakulære i filmen, vil være en biljakt i Via Quattro Fontane. Jeg er allerede spent. Jeg håper at byen effektiviserer prosedyrene for tildeling av tillatelser. Det ville være synd å gå glipp av denne flotte muligheten på grunn av byråkratiet, forteller han til pressen.

Det er nærliggende at agent 007 benytter sin helt nye Aston Martin i den planlagte biljakten. Modellen er foreløpig ikke annonsert, men Michael G. Wilson har tidligere uttalt at Bond 24 vil introdusere en flunkende ny modell.

Quattro Fontane i Roma kan ende opp som location i den kommende Bond-filmen. Foto: Wikipedia

Om Roma blir ny James Bond-location gjenstår å se – det er foreløpig mye som kan skje og mange andre innspillingssteder kan være like aktuelle. Det er i denne sammenhengen verdt å nevne at endringer ofte skjer. For eksempel var India lenge tiltenkt location for den spektakulære åpnigssekvensen i Skyfall (2012), men i stedet endte filmskaperne opp med å filme sekvensen i Tyrkia.

Flere av Daniel Craigs Bond-filmer har allerede foregått i Italia. Venezia var en viktig location i Casino Royale (2006), mens Comosjøen var med i både Craigs debut og oppfølgeren Quantum of Solace (2008). Sistnevnte film benyttet også Siena og Gardasjøen. Foruten disse Bond-filmene, ble også deler av From Russia With Love (1963) og Moonraker (1979) spilt inn i Italia.

Fra før av har flere italienske skuespillere medvirket i Bond-filmene, deriblant Daniela Bianchi (Tatiana Romanova i From Russia with Love) og Luciana Paluzzi (Fiona Volpe i Thunderball), for å nevne noen.

Ifølge James Bond Brasil skal også Marokko (sist benyttet i The Living Daylights) og Østerrike (sist benyttet i  Quantum of Solace) være aktuelle innspillingssteder for neste Bond-film.

Det er også verdt å nevne at en annen kommende spionfilm foregår i Roma, nemlig The Man from U.N.C.L.E. (2015). Filmen er regissert av Guy Ritchie, mens hovedrollene bekles av Henry Cavill og Armie Hammer. Den kommende filmen er basert på TV-serien fra samme navn, som først dukket opp på 1960-tallet.

Som tidligere kjent har flere skandinaviske skuespillere prøvespilt for en av de kvinnelige rollene i Bond 24, men det vites ikke om Skandinavia også er tiltenkt  location i filmen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*