Nyheter — August 19, 2014 at 6:08 pm

Grundig om Bond-musikken

by

Boken «The Music of James Bond» gitt ut i oppdatert utgave. 

music of bond

Foto: Oxford University Press

I boken «The Music of James Bond» tar forfatter Jon Burlingame for seg historien bak James Bond-musikken. Han avslører flere fascinerende og tidligere ukjente fakta om Bond-musikken.

Den 1.august ble det gitt ut en oppdatert versjon av boken, som inkluderer et helt nytt kapittel viet den hittil seneste Bond-filmen «Skyfall» (2012).

Burlingame vier et kapittel til hver film, og forteller grundig om Bond-musikken, blant annet om hvordan den kjente temalåten «James Bond Theme» ble skapt og om John Barrys trendsettende musikk i de tidlige Bond-filmene «Goldfinger» (1964) og «Thunderball» (1965). Videre hvordan synthesizere, disko og moderne elektronika har preget lydbildet på Bond-filmene.

«The Music of James Bond» er en bok full av spennende og interessante anekdoter.  Burlingame undersøker den mangeårige striden vedrørende «James Bond Theme», om Frank Sinatra som nesten sang tittelmelodien for «Moonraker», og hvordan verdensartister som Shirley Bassey, Tom Jones, Paul McCartney, Carly Simon, Duran Duran, Gladys Knight, Tina Turner og Madonna  har klart å skape ikoniske Bond-melodier.

Med «The Music of James Bond» har Burlingame skrevet det som må være den grundigste gjennomgangen av Bond-musikken gjennom 50 år.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*