Nyheter — August 20, 2014 at 5:00 pm

Bonds undervannsbil til salgs

by

Du kan nå sikre deg en av verdens mest kjente biler. 

lotus 2

Foto: Hot Rod City Las Vegas

Det er Hot Rod City Las Vegas som nå selger den kjente, hvite James Bond-bilen Lotus Esprit S1 (Series 1), kjørt av Roger Moore i «The Spy Who Loved Me» (1977). Prisen er på hele 1 000 000 million dollar, som tilsvarer om lag 6 150 000 millioner kroner.

I filmen benytter agent 007 og medpassasjer Anya Amasova (Barbara Bach) den klassiske bilen på oppdrag i Sardinia, Italia, der de blir jaktet på av skurkens håndlangere.

Lotus Esprit-en, som på magisk vis omdannes til undervannsbil, kunne man nylig se på History Channel-programmet «American Restoration», der den ble restaurert av programleder Rick Dale, eieren av Rick’s Restorations i Las Vegas.

Det ble bygget og benyttet i alt seks undervannsbiler i «The Spy Who Loved Me». I dag er det bare tre av bilene som fortsatt eksisterer.

Under opptakene fikk Lotus Esprit-en kallenavnet «Wet Nellie», fordi den på mange måter fremstod som en undervannsutgave av autogyroen Little Nellie som ble brukt i «You Only Live Twice» (1967). Ved siden av ikoniske Aston Martin DB5, som først ble benyttet av Sean Connery i «Goldfinger» (1964) og senere i en rekke Bond-filmer, regnes den hvite Lotus Esprit-en som den mest kjente Bond-bilen.

Hot Rod City Las Vegas, som åpnet i 2011, er en forhandler og hjem til noen av de kuleste bilene fra «Sin City», samt 90 kjøretøyer (60 biler og 30 scootere) fra samlingen Dezer Collection. Blant de mange bilene i samlingen finner vi Mercedes fra «The Hangover», DeLorean-en fra «Back To The Future», KITT (fra TV-serien «Knight Rider») med flere.

For mer informasjon om bilen, sjekk annonsen på eBay.

I september 2013 ble en av de andre undervannsbilene fra bilen solgt på auksjon i London. Da ble den solgt for 550 000 pund, omlag 5 200 000 millioner kroner.

Samarbeidet mellom Lotus og James Bond fortsatte i ytterligere en film: I «For Your Eyes Only» (1981) får vi nemlig se Roger Moore kjøre Lotus Esprit Turbo – både en hvit og en rød Lotus Esprit Turbo (førstnevnte blir sprengt i filler).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*