Intervjuer, Nyheter — September 1, 2014 at 5:03 pm

Den første Bond-piken

by

James Bond-magasinet har snakket med skuespiller Lara Pulver, aktuell i TV-serien «Fleming». 

Fleming serie

Foto: Sky Atlantic og BBC America

Den 3. september slippes miniserien «Fleming: The Man Who Would Be Bond» på DVD i Norge. Serien handler om Ian Fleming (1908-1964), mannen som skapte verdens mest kjente spion – James Bond.

Den firedelte serien følger Flemings liv under andre verdenskrig og i de påfølgende årene frem til han skriver sin første Bond-roman, «Casino Royale» i 1953. Sentralt i fortellingen er kjærlighetsforholdet mellom Fleming og den attraktive Ann O’Neill, spilt av Lara Pulver.

– Noen dager etter at jeg fikk rollen, sendte regissøren Mat Whitecross en Dropbox med hennes dagbøker. På denne måten fikk jeg en god tilgang til hvordan denne kvinnen var og hvordan jeg skulle kunne portrettere henne på en god måte, forteller hun til James Bond-magasinet.

Enkelte vil kanskje kjenne Pulver igjen fra «Sherlock» og rollen som Irene Adler, den eneste som kommer i nærheten av å forføre detektiven. Pulver har også hatt roller i «Da Vinci’s Demons» og «True Blood».

Fleming serie 2

Foto: Sky Atlantic og BBC America

O’Neill het opprinnelig Ann Charteris, og hadde et av-og-på-forhold med Fleming, til og med gjennom hennes andre ekteskap. Etter at O’Neill og Fleming ble gift hadde de også andre kjærlighetsforhold på hver sin side.

– Et av de første spørsmålene jeg stilte meg var: Hvorfor vender hun stadig tilbake til denne mannen? Det virket ikke som om forholdet mellom dem skulle være liv laga, sier hun til James Bond-magasinet.

– Hun var en sterk og uavhengig kvinne, men bak fasaden skjulte det seg samtidig en sårbarhet.

I Pulvers øyne later det til at O’Neill sjelden følte seg ønsket, og hun ramser kjapt opp hvordan O’Neill mistet moren som ung, kom fra et feilet ekteskap og hadde en offentlig affære med eieren av avisa Daily Mail.

– Med Fleming følte hun seg ønsket og elsket. De brydde seg oppriktig om hverandre. Likevel var det et litt rart og dysfunksjonelt forhold, ikke minst på grunn av krigen. De levde som om hver dag var den siste.

Det er Dominic Cooper (kjent fra «Mamma Mia!» og «Need for Speed») som spiller den kjente og innflytelsesrike forfatteren.

Pulver forteller at hun har mange gode minner fra filmene om Flemings hemmelige agent.

– Min introduksjon til Bond-universet var først og fremst gjennom filmene. Ved juletider pleide det alltid å komme en ny Bond-film hos vår lokale kino. Det var alltid en stor opplevelse.

– Har du vært i kontakt med Fleming-familien underveis i prosessen?

– Etter det jeg vet har Fleming-familien lenge ønsket å lage sin egen filmversjon om Flemings liv, med Leonardo DiCaprio tiltenkt i hovedrollen. Så derfor har det vi holdt på med vår greie, og de med sin greie. Men de har kjent til vår serie.

Fleming 6

Foto: Sky Atlantic og BBC America

Før karrieren som Bond-forfatter jobbet Fleming i britisk etterretning, og traileren vitner om en serie mye action og spenning. Hvor mye av det er egentlig sant?

– Jeg vil presisere at serien ikke er ment å være en hundre prosent korrekt gjengivelse av virkeligheten, for det finnes mange historier og myter om denne fascinerende mannen. Som Fleming selv uttalte det: «Du bør aldri la for mye nøyaktighet komme mellom deg og en god historie».

Norsk videodistributør er Atlantic Film. Serien kan blant annet kjøpes hos Platekompaniet.

«Fleming: The Man Who Would Be Bond» skal også vises på TV2 senere i år, samt tilgjengelig på HBO Nordic.

(Denne saken er tidligere publisert på film- og tv-bloggen Filter).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*