Nyheter — September 3, 2014 at 6:00 pm

Ny dokumentar om Lazenby

by

En ny dokumentar om George Lazenby er på vei. 

Lazenby Bond

Foto: ON HER MAJESTY’S SECRET SERVICE © 1969 Danjaq S.A.

I 1969 tok George Lazenby over rollen som agent 007. Det ble bare en Bond-film for Lazenby. Dette til tross, filmen gjorde han verdenskjent og i dag hylles den som en av seriens beste.  Nå kommer en ny dokumentarfilm om den australske skuespilleren, melder 007 MAGAZINE på sine nettsider.

I «On Her Majesty’s Secret Service» (1969), som faktisk var Lazenbys debut på lerretet, greier han å kombinere en elegant, energisk og actiondrevet Bond med en sårbarhet hos karakteren som ingen av de andre skuespillerne har klart på samme måte. I de tidligere filmene hadde Sean Connery gjort en ikonisk Bond. Å fylle hans sko var ingen enkel oppgave. I et ukarakteristisk øyeblikk i starten av «On Her Majesty’s Secret Service» brytes den fjerde veggen. Da den kvinnelige hovedrolleinnehaveren forlater Lazenby/Bond ser han rett i kamera og bemerker tørt: «This never happened to the other fellow.»

I den nye dokumentarfilmen får vi vite mer om hvordan han opplevde det å spille James Bond og tiden etterpå. Den nye dokumentarfilmen har fått navnet «This Never Happened To The Other Fella», en tittel som henspiller på hans nevnte replikk i åpningssekvensen av «On Her Majesty’s Secret Service».

Den kommende filmen, skrevet og regissert av Andrew Lumley, består av intervjuer, stillbilder og fortellerstemmen er ved Lazenby selv.

«This Never Happened To The Other Fella» får premiere i 2015, i forbindelse med lanseringen av «Bond 24».

Lazenbys Bond-debut hadde en annerledeshet som gjorde den mindre populær da den kom, men har kanskje også ført til at den har steget i gradene i ettertid. I dag regnes den som en stor Bond-klassiker – både i fanmiljøet og utenfor. Christoper Nolan («The Dark Knight»-trilogien) oppgir filmen som en av sine favoritter: «(…) superb editing and photography, incredible score, great setpieces. The most romantic in the series, and it actually has, of all things, a tragic ending. »

Traileren til «On Her Majesty’s Secret Service»:

Det har lenge hersket en antakelse om at Lazenby fikk sparken som Bond etter «On Her Majesty’s Secret Service», noe som ikke stemmer. Faktum er at Lazenby selv takket nei til flere Bond-filmer, fordi han ikke hadde særlig tro på seriens fremtid. Slik han så det var det filmer som «Easy Rider» og «Midnight Cowboy» som ville dominere kinoene de kommende årene, ikke «klassiske» produksjoner som Bond-filmer. Men som ettertiden viser var dette en feilbedømmelse og Lazenby har ofte uttalt at han angrer på valget.

Her er et klipp fra en annen Bond-dokumentar, «Everything or Nothing» (2012), hvor en åpenhjertig og ærlig Lazenby forteller hvordan han fikk Bond-rollen:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*