Nyheter — September 4, 2014 at 6:09 pm

Feiringen av «Goldfinger» fortsetter

by

Denne måneden fyller «Goldfinger» 50 år. I den anledning gjester flere av skuespillerne London Film Convention. 

gold3

Honor Blackman spilte Pussy Galore. Foto: GOLDFINGER © 1964 Danjaq S.A.

«Goldfinger»-skuespillerne kommer til London Film Convention den 20. september.

Blant gjestene på arrangementet finner vi 89 år gamle Honor Blackman (Pussy Galore i «Goldfinger»), Shirley Eaton (Jill Masterson), Tania Mallet (Tilly Masterson), Nadja Regin (Bonita) og Burt Kwouk (Mr. Ling).

«Norgesvenn» deltar også

Ikke minst kommer Margaret Nolan, som nylig deltok på norske James Bond-magasinet, i samarbeid med svenske From Sweden with Love, sin feiring av «Goldfinger» i mai Oslo.

Nolan spiller Bonds massør Dink i filmen. Med gullmalt kropp og gullbikini pryder hun også filmens svært ikoniske plakater og medvirker dessuten i tittelsekvensen.

I tillegg til James Bond, har hun jobbet som modell, kunstner, teaterskuespiller og spilt i en rekke andre filmer, deriblant Beatles-filmen «A Hard Day’s Night» (1964) og flere av filmene i den britiske «Carry On»- franchisen. Hun har også medvirket i TV-serier som «The Saint» («Helgenen») og «The Persuaders!» («Gullguttene»), begge med James Bond-skuespiller Roger Moore.

Stor Bond-helg I Stockholm 19-21. september!

Vi minner også om en annen stor og svært unik Bond-begivenhet samme helg, nemlig feiringen av nettstedet From Sweden with Loves 10-årsjubileum, som uten tvil er et «must» for alle skandinaviske Bond-fans å delta på! James Bond-magasinet skal så klart ta turen til Stockholm og gleder oss stort til å treffe en lang rekke skuespillere og stabsmedlemmer fra Bond-filmene, deriblant flere av Bond-pikene. Det vil bli ekstra stort å høre «Licence to Kill»-stjernen Robert Davi synge flere av Frank Sinatras låter (Europapremiere i Sverige!). Davi har også gjort minneverdige roller i filmer som «Die Hard», «The Goonies», «Showgirls», «Predator 2» og han er for tiden aktuell i «The Expendables 3». Det blir også stort å se flere av Bond-filmene på stort lerret.

Bekreftede gjester inkluderer:

– Anne Lönnberg («Moonraker», svensk pappa)

– De engelske Bond-damene Carole Ashby (to Bond-filmer) og Sylvana Henriques («On Her Majesty’s Secret Service»).

– Regissøren John Glen (åtte Bond-filmer)

– Kristina Wayborn («Octopussy», Fröken Sverige 1970 & Miss Scandinavia samme år)

– Den svenske stuntmannen/stuntkoordinatoren Lars Lundgren («Licence to Kill», 24 år i Hollywood)

– Mary Stavin (to Bond-filmer, Miss World 1977)

– De engelske skuespillerne John Moreno («For Your Eyes Only») og Terry Mountain («On Her Majesty’s Secret Service» og «Diamonds Are Forever»)

– Den legendariske stuntmannen/stuntkoordinatoren Paul Weston (10 Bond-filmer)

– Den svenske, tre ganger Oscar-vinneren *Per Hallberg («Skyfall»)

– Den amerikanske skuespilleren/regissøren/sangeren Robert Davi («Licence to Kill»)

*Med forbehold om at filmarbeid kan forhindre han i å delta

Helgen starter med en pressekonferanse og etterfølges av eksklusive filmvisninger (verdenspremiere i Sverige for fire filmer som vises med nye digitale 4K-kopier), Q & A, signering av autografer (lørdag og søndag ettermiddag i Filmhuset på Gärdet), Bond-utstilling inkludert to biler fra filmene (takket være The Ian Fleming Foundation) og ikke minst veldedighetsgalla med rød løper og 3-retters middag, inkludert «Licence to Kill»stjernen Robert Davi, som synger flere av Frank Sinatras låter (Europapremiere i Sverige!).

For fullstendig program og ytterligere informasjon, sjekk http://jamesbond007.se/svensk/from-sweden-with-love.asp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*