Nyheter — September 17, 2014 at 6:12 am

«Bond 24»-fotografen er klar!

by

Som en av de første mediene i verden kan vi avsløre: Ingen ringere enn Hoyte van Hoytema er den nye «Bond 24»-fotografen, ifølge kilder vi har snakket med.

24 foto

Foto: © 2013 – Untitled Rick Howard Company LLC

Nederlandsk-svenske Hoyte van Hoytema er en svært anerkjent fotograf med en rekke kjente filmer på merittlisten: «La den rette komme inn» (2008, regissert av Tomas Alfredson), «The Fighter» (2010, David O. Russell) «Muldvarpen» (2011, Tomas Alfredson), «Her» (2013, Spike Jonze) og ikke minst den kommende storfilmen «Interstellar» (2014, Christopher Nolan).

Med disse filmene har van Hoytema posisjonert som ett av Skandinavias mest interessante filmnavn.

Stemningsfullt og eksepsjonelt nydelig fotoarbeid har gått som en rød tråd gjennom van Hoytema filmer. Vi kan derfor se frem til en svært godt fotografert Bond-film.

Kombinasjonen av at han allerede har jobbet med en spionuniverset i «Muldvarpen», store actionsekvenser i «Interstellar» og med flere store reginavn (Alfredson, Russell, Jonze, Nolan) gjør at han egner seg svært godt som Bond-fotograf.

Han har også jobbet på flere norske filmer: «Svidd neger» (Erik Smith Meyer, 2003) og «Salto, salmiakk og kaffe» (Mona J. Hoel, 2004).

Etter det vi forstår vil «Bond 24» etter alt å dømme bli skutt på film.

Van Hoytema overtar stafettpinnen fra Roger Deakins, som hadde foto på «Skyfall» (2012, Sam Mendes).

Noen smakebiter van Hoytemas filmer:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*