Nyheter — September 17, 2014 at 2:33 pm

Gratulerer med dagen!

by

Mange mener det er den beste Bond-filmen: I dag fyller «Goldfinger» 50 år.

connery gold

Foto: ”Goldfinger” © 1964 United Artists Corporation & Danjaq LLC. Alle rettigheter forbeholdt

«Goldfinger» er den tredje James Bond-filmen. Regien er ved Guy Hamilton, som senere regisserte ytterligere tre Bond-filmer («Diamonds Are Forever», 1971, «Live and Let Die», 1973, og «The Man with the Golden Gun», 1974). Det var med «Goldfinger» at Bond-formelen ble fullendt, noe som gjorde at interessen for alvor eksploderte på verdensbasis og den spilte inn betraktelig mer penger enn de foregående filmene.

I filmen må agent 007, i Sean Connerys skikkelse, kjempe mot den slue og mektige Auric Goldfinger, hvis mål er å raide USAs gullreserve Fort Knox og lamme verdensøkonomien!

Filmen byr på en rekke minneverdige karakterer (slik som Pussy Galore, Oddjob, Auric Goldfinger med flere), scener som har brent seg fast i filmhistorien, en enormt populær og klassisk tittelmelodi av Shirley Bassey og for første gang i serien introduseres den nå svært så berømte Aston Martin DB5.

Sentrale premieredatoer: 

  • 17. september 1964 (Storbritannia)
  • 22. desember 1964 (USA)
  • 28. desember 1964 (Norge)
  • 5. februar 1965 (Sverige)

Filmens originale trailer: 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*