Anmeldelser og reportasjer — September 27, 2014 at 5:12 pm

Feiring av «Goldfinger» i Sveits

by

James Bond-magasinet deltok nylig på en fantastisk og innholdsrik helg i Andermatt, Sveits. Anledningen var 50-årsjubileet til «Goldfinger» (1964).

Goldfinger sveits 2

Tania Mallet og Norman Wanstall. Foto: Morten Steingrimsen

At arrangementet «Goldfinger Reloaded» fant sted i området i og rundt tettstedet Andermatt, høyt oppe i de sveitsiske alpene, var ingen tilfeldighet. Her ble nemlig deler av filmen spilt inn.

James Bond Club Switzerland kunne by på et svært velorganisert og spennende opplegg. Dagen startet med at vi fikk en guidet tur i spektakulære og storslåtte Furka Pass, inkludert tre Bond-biler som en del av konvoien (Ford Mustang Convertible, Aston Martin DB5 og Rolls-Royce Phantom III).

Deretter ble det eksklusive møter og fotoseanser med to av de som jobbet på filmen: Lyddesigneren Norman Wanstall (som vant Oscar® for sitt arbeid på «Goldfinger», og som nylig besøkte «Goldfinger»-eventet i Oslo) og Tania Mallet (Bond-piken Tilly Masterson).

Sveits 5

Aston Martin DB5 tilbake på location. Foto: Morten Steingrimsen

Senere mot ettermiddag bar turen nedover til sentrum der vi sjekket inn på hotellet. Flere Bond-fans, inkludert James Bond-magasinet, hadde valgt å bo på hotellet Hotel Aurora (i samme bygg fantes det tidligere en bensinstasjon, hvor Bond etterlater Tilly Masterson etter at bilen hennes har kjørt ut av veien).

Det ble også arrangert en tre retters middag på Hotel Bergidyll, der staben og skuespillerne bodde under innspillingen i 1964. Her kunne vi nyte smakfull mat og godt selskap med Bond-fans fra hele verden. Under middagen fortalte Martijn Mulder, forfatteren bak «On the Tracks of 007», og de medvirkende fra filmen anekdoter og trivia om arbeidet med«Goldfinger».

James Bond-magasinet satte virkelig stor pris på arrangementet. En stor takk til Markus Hartmann (presidenten i James Bond Club Switzerland), Peter Hermann (Event Manager i James Bond Club Switzerland) og øvrige medarbeiderne, som virkelig har lagt mye arbeid i å skape en unik og fantastisk feiring av «Goldfinger».  Jeg vil også rette en takk til Andermatt Tourismus.

MH Goldfinger

Markus Hartmann, presidenten i James Bond Club Switzerland, sammen med gjestene fra filmen. Foto: Foto: Schweizer Illustrierte/Marcel Nöcker

Takk til hyggelig reisefølge bestående av Remmert van Braam (Bond Lifestyle), Michael Hackl (007collector.com) og Peter Lorenz (The Illustrated 007).

Goldfinger sveits 3

Remmert van Braam (Bond Lifestyle), Peter Lorenz (The Illustrated 007), Morten Steingrimsen (James Bond-magasinet) og Michael Hackl (007collector.com). Foto: Morten Steingrimsen

 

Goldfinger sveits 4

Alle deltakere samlet i ett bilde. Foto: James Bond Club Switzerland

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*