Nyheter — October 2, 2014 at 8:40 pm

Ny Bond-bok i 2015

by

Anthony Horowitz skal skrive den nye Bond-romanen, inspirert av Ian Fleming-materiale som aldri tidligere er utgitt. 

Forfatter ny Bond

Den nye James Bond-forfatteren Anthony Horowitz. Foto: Mark Rusher

Horowitz overtar stafettpinnen fra Willaim Boyd, som skrev den seneste Bond-romanen «Solo» (utgitt på en rekke språk, inkludert svensk).

Ian Fleming Publications Ltd. og Ian Fleming Estate er glade for å kunngjøre at den bestselgende og prisbelønte forfatteren Anthony Horowitz skal skrive den neste James Bond roman, som lanseres globalt den 8. september 2015 (i forkant av premieren på «Bond 24»).

Horowitz regnes som en av Storbritannias mest suksessrike forfattere og har skrevet over 40 bøker, inkludert Sherlock Holmes-romanen «The House of Silk» og den enormt populære spionserien Alex Rider, som har blitt en stor suksess blant tenåringer.

Som manusforfatter for TV har han jobbet med både «Midsomer Murders» og BAFTA-vinnende «Foyle’s War», og han gleder seg stort til å jobbe med Bond-universet:

– Det er ingen hemmelighet at Ian Flemings ekstraordinære karakter har hatt en stor innflytelse på livet mitt. Så når Ian Fleming Estate spurte om jeg kunne skrive en James Bond-roman, hvordan kunne jeg si nei? Det er en stor utfordring. Men det å ha originalt, upublisert materiale av Fleming, er en stor inspirasjon. Dette er en bok jeg måtte skrive, sier Horowitz i en uttalelse.

Den kommende boken foregår på 1950-tallet og vil skille seg ut blant de nyere Bond-romanene ved at en seksjon vil inneholde Ian Fleming-materiale som aldri tidligere er utgitt.

Flemings niese Jessie Grimond forklarer:

– På 1950-tallet skrev Ian Fleming flere historier for en planlagt TV-serie om James Bond. Men serien ble aldri realisert, og han endte med å gjøre om disse historiene til noveller som nå er å finne i samlingene «For Your Eyes Only», «Octopussy» og «The Living Daylights». Det er imidlertid noen historier som Fleming aldri brukte og som til nå aldri tidligere er utgitt. Med tanke på at Anthony både er en strålende manusforfatter og romanforfatter, synes vi det ville være spennende å se hva han ville gjøre med en av historiene.

Historien som vil fungere som et utgangspunkt for Anthony Horowitz’ roman har navnet «Murder on Wheels», og følger James Bond på et oppdrag i en verden av motorsport. Andre kjente Fleming-karakteren som dukker opp i historien opprinnelig laget for TV er M og Miss Moneypenny.

Orion Publishing Group gir ut boken i Storbritannia og det britiske samveldet. På samme tid gir Harpercollins Publishers ut boken i USA og Canada.

James Bond-magasinet gleder oss stort til den nye Bond-romanen og håper med dette at enda flere får øynene opp for den litterære Bond.

Ian Flemings Bond-bøker har solgt over 100 millioner eksemplarer på verdensbasis! Medregnet Bond-oppfølgerne skrevet av andre forfattere (som Kingsley Amis, John Gardner, Sebastian Faulks m.fl.), er tallet enda større.

Les mer om Anthony Horowitz her: www.anthonyhorowitz.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*