Nyheter — October 10, 2014 at 5:53 pm

Her er den nye Bond-piken

by

Hun blir den nye Bond-piken i «Bond 24»: Léa Seydoux. 

lea_seydoux bond

Foto: © LOIC VENANCE / AFP

Franske Léa Seydoux har tidligere gjort seg bemerket i filmer som «Midnight in Paris», «Mission: Impossible – Ghost Protocol» og «Blå er den varmeste fargen» (som hun vant den gjeve Gullpalmen for). Og nå blir hun altså ny Bond-pike i «Bond 24», melder journalisten Baz Bamigboye i Daily Mail (som tidligere har kommet med en rekke scoop vedrørende «Skyfall» og «Bond 24»).

Seydoux  føyer seg dermed i en lang rekke av franske skuespillere som har spilt Bond-piker opp gjennom historien. Tidligere franske skuespillere inkluderer blant annet Blanche Ravalec (Dolly, Jaws’ kjæreste i «Moonraker»), Claudine Auger (Domino i «Thunderball»), Carole Bouquet (Melina Havelock i «For Your Eyes Only»), Eva Green (Vesper Lynd i «Casino Royale») og Bérénice Marlohe (Severine i «Skyfall»).

Ifølge Daily Mail skal hun spille en femme fatale i «Bond 24», som starter innspillingen om knappe seks uker.

Den kommende tiden vil Seydoux delta i kostyme-, make-up- og kameratester slik at regissør Sam Mendes og produsentene Barbara Broccoli og Michael G. Wilson kan bestemme hvordan hennes ‘look’ blir i filmen.

Ingen norsk Bond-pike

Opprinnelig lette Mendes og produsentene etter en skandinavisk skuespiller for «Bond 24», men ifølge Daily Mail-skribenten skal denne ideen være droppet til fordel for Seydoux. En rekke norske skuepsillerne prøvespilte for denne rollen, slik som Synnøve Macody Lund og Ingrid Bolsø Berdal. Det er så klart synd at vi ikke får vår første norske Bond-pike siden Julie Ege i «On Her Majesty’s Secret Service» (1969), samtidig er valget av Seydoux meget spennende og klokt.

Seydoux vil møte de allerede bekreftede skuespillerne (Daniel Craig, Ralph Fiennes, Ben Whishaw og Naomie Harris) for leseprøver i slutten av november, før innspillingen startet i desember.

Solide navn foran og bak kamera

Nylig kunne James Bond-magasinet avsløre at den anerkjente filmfotografen Hoyte Van Hoytema (kjent for «Tinker Tailor Soldier Spy» og «Interstellar») jobber på den nye Bond-filmen. Med andre ord er skuespillerbesetningen og staben allerede veldig imponerende og vi gleder oss stort til andre nyheter om filmen.

Filmen blir etter alt å dømme spilt inn i Italia, Østerrike og Marokko, i tillegg til England. Som James Bond-magasinet tidligere har skrevet, vurderte filmselskapet å spille inn deler av filmen i Norge, men disse planene skal nå være skrinlagt.

Vi håper og tror Mendes at kan klare å gjenta suksessen med «Skyfall», kanskje til og med heve nivået ytterligere et hakk på skalaen.

«Bond 24» får verdenspremiere den 23. oktober 2015. Merk dere datoen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*