Nyheter — October 15, 2014 at 6:27 pm

Flemings Bond-bøker gjenutgis!

by

En god nyhet for alle Bond-fans: Ian Flemings James Bond-bøker gjenutgis på dansk denne høsten.

Cover Bond

Nydelige, nye omslag til Ian Flemings James Bond-romaner. (Alle bilder: © Forlaget Rosenkilde & Bahnhof)

James Bond-magasinet kan nå avsløre at Forlaget Rosenkilde & Bahnhof utgir alle Ian Flemings 14 Bond-bøker med meget nydelige, nye danske omslag. Bøkene utgis på nytt i forbindelse med at det i 2014 er 50 år siden Ian Flemings død.

Ian Lancaster Fleming (1908-1964) var en engelsk etterretningsagent, forfatter og journalist. Mange av hans opplevelser i den engelske etterretningstjenesten inspirerte han til å skape en av litteraturens mest kjente figurer, James Bond, med kodenavnet 007.

Ian Fleming var forfatter til i alt 14 Bond-bøker (hvorav 12 romaner og to novellesamlinger). Hans første Bond-bok, Casino Royale, kom ut i 1953.

Bøkene utsendes nå for første gang på dansk i kronologisk rekkefølge, slik at leserne kan stifte bekjentskap med utviklingen av James Bond-figuren. Alle de 14 bøkene inkluderer nyskrevet forord av den danske Bond-eksperten Rasmus Paaske Larsen. Samtidig utgis Flemings novelle 007 i New York, som aldri tidligere har vært oversatt til dansk.

At Forlaget Rosenkilde & Bahnhof nå gjenutgir Bond-bøkene er et utrolig bra initiativ og bidrar til å skape en mye større bevissthet rundt James Bond-skaperen.

Bøkene slippes på følgende datoer:

1-7: 15. okt. 2014

8-14: 17. nov. 2014

Cover alle

Foto: Forlaget Rosenkilde & Bahnhof

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*