Nyheter — November 3, 2014 at 6:46 pm

Ny «Bond 24»-manusforfatter

by

Ytterligere en manusforfatter jobber med «Bond 24». Klikk her for å lese mer:  

Bond 24 ny

Daniel Craig vender tilbake som agent 007 i den neste Bond-filmen. Foto: SKYFALL © 2012 Danjaq, LLC, United Artists Corporation, & Columbia Pictures Industries, Inc.

Det er ikke bare John Logan, Neal Purvis & Robert Wade som har jobbet med manuset «Bond 24».

Den britiske manusforfatteren og dramatikeren Jez Butterworth («Edge of Tomorrow») jobber med å finpusse «Bond 24»-manuset. Det melder det seriøse ukebladet The New Yorker.

Målet har vært å skape et Bond-manus som han som ung kinogjenger ville likt.

– Du vet; Bond har ikke scener med andre menn. Bond skyter andre menn, han sitter ikke lenge og snakker med dem. Så det bruker jeg som et utgangspunkt, sier Butterworth om «Bond 24». 

Bond 24 writer

Jez Butterworth fotografert under et intervju. Foto: The Film Society of Lincoln Center, Andrew Levengood,

Videre står det at han har hatt en rekke møter med regissør Sam Mendes og Daniel Craig om manusforbedringer. Det nevnes imidlertid ikke hvilke konkrete forbedringer Butterworth har tilført det nye Bond-manuset.

Andre filmer Butterworth har skrevet manus til er «Birthday Girl» (med Nicole Kidman), «The Last Legion» (med Colin Firth og Ben Kingsley) og «Fair Game» (med Naomi Watts og Sean Penn). I år er han aktuell som en av manusforfatterne bak «Get on Up», som forteller historien om James Browns reise fra ekstrem fattigdom til å bli en av de mest innflytelsesrike musikerne i historien.

I tillegg står han bak en rekke teaterstykker, deriblant «Mojo» fra 1995, som ble satt opp på ny i 2013 med blant andre Ben Whishaw (Q) i en av rollene.

Ifølge The New Yorker skal Butterworth også ha gjort (ukreditert) arbeid på manuset til «Skyfall».

Fakta om «Bond 24»

Den nye Bond-filmen blir den fjerde Bond-filmen med Daniel Craig som agent 007, og den andre Bond-filmen regissert av Sam Mendes fra et manus skrevet av John Logan, Neal Purvis & Robert Wade. Det nye MI6-teamet bestående av Ralph Fiennes (M), Naomie Harris (Moneypenny), Rory Kinnear (Bill Tanner) og Ben Whishaw (Q) gjentar sine roller.

Innspillingen starter den 6. desember 2014, med locationarbeid så tidlig som den 5. januar 2015 i Østerrike (i tettstedene Obertilliach og Altaussee). Filmen vil også bli spilt inn på location i Marokko og Italia (deriblant Roma).

Foreløpig vet vi lite om actionsekvensene i den nye Bond-filmen, men det blir etter sigende blant annet en storslått biljakt i Roma (med en helt ny Aston Martin-modell) og en halsbrekkende skisekvens i de østerrikske Alper (som muligens også inkluderer stunts med snøskutere!).

I likhet med mange av de foregående Bond-filmene, blir «Bond 24» produsert av Michael G. Wilson og Barbara Broccoli.

En rekke andre, faste stabsmedlemmer returnerer også, slik som stuntkoordinator Gary Powell og spesial-effektkoordinator Chris Corbould. Begge har jobbet på mange Bond-filmer.

Filmens fotograf er anerkjente Hoyte Van Hoytema. Med foto på filmer som «La den rette komme inn», «Muldvarpen» og «Her» har van Hoytema posisjonert som ett av Skandinavias mest interessante filmnavn. Ikke minst har han foto på den snart kinoaktuelle filmen «Interstellar», regissert av Christopher Nolan.

«Bond 24» får europeisk premiere den 23. oktober 2015, mens amerikanske Bond-fans må smøre seg med tålmodighet til den 6. november 2015.

Vi gleder oss til 2015!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*