Nyheter — November 23, 2014 at 1:07 pm

Blofeld returnerer i «Bond 24»

by

Vil Christoph Waltz bringe tilbake James Bonds nemesis i «Bond 24»? 

Waltz b24

Christoph Waltz i Roman Polanski-filmen «Carnage». Foto: Sony Pictures Classics

James Bonds erkefiende, Ernst Stavro Blofeld, vil etter alt å dømme vende tilbake i den nye Bond-filmen, dersom en ny avisartikkel viser seg å stemme.

Nylig ble det kjent at den tysk-østerrikske skuespilleren Christoph Waltz er castet til «Bond 24». Ifølge en kilde som Daily Mail har snakket med vil Waltz bekle rollen som den ikoniske karakteren. Intet mindre. Det er over 30 år sist gang vi så Blofeld i en Bond-film.

Skal vi tro den nye artikkelen vil Christoph Waltz’ karakter bli avslørt under pressekonferansen som Franz Oberhauser, sønnen til Hans Oberhauser, en skiinstruktør som fungerte som en farsfigur til Bond. Ifølge kilden vil dette etter sigende være en bløff, og at Waltz egentlig skal spille Blofeld.

– Christoph Waltz spiller Blofeld i den neste Bond-filmen. Tonen i 007-filmene har endret seg betydelig de siste årene, og produsentene har endret karakteren til å passe inn i den nye stilen. Den nye Blofeld vil være like skummel som tidligere inkarnasjoner, men han vil være mer sofistikert og mindre «campy», sier en kilde til Daily Mail.

Picture 22

Foto: «You Only Live Twice» © 1967 Danjaq S.A.

Nyheten kommer ett år etter at MGM og Danjaq (holdingselskapet bak produksjonsselskapet Eon Productions) sikret seg alle rettigheter og interesser i boet til den avdøde irske produsenten Kevin McClory (som blant annet inkluderer rettigheten til å anvende Ernst Stavro Blofeld).

Ingen av detaljene i avtalen ble offentliggjort. Men advokatene som representerte boet til McClory understreket i en pressemelding at MGM og Danjaq sin overtakelse av McClory-rettighetene «vil komme James Bond-fans verden over til gode».

Dersom den 58-år gamle, doble Oscar-vinneren virkelig spiller Blofeld i den nye Bond-filmen, vil han følge i fotsporene til en rekke dyktige skuespillere. Det var Donald Pleasence som spilte Bonds nemesis i «You Only Live Twice» (1967), og han ble etterfulgt av Kojak-stjernen Telly Savalas i «On Her Majesty’s Secret Service» (1969). Den britiske skuespilleren Charles Gray hadde rollen i «Diamonds Are Forever» (1971).

Blofeld-karakteren var også med i «From Russia With Love» (1963) og «Thunderball» (1965), men i disse filmene ble ikke ansiktet vist og det var bare nedre del av kroppen som var synlig. Sist gang vi så karakteren i en offisiell Bond-film var i åpningssekvensen til «For Your Eyes Only” (1981):

Foreløpig tar vi Daily Mail-nyheten med en klype salt. Men at Broccoli-familien nå har rettighetene til Blofeld og at Daily Mail tidligere har kommet med en lang rekke avsløringer om Bond-filmene, gjør at nyheten har mer kredibilitet.

Fakta om «Bond 24»:

Forarbeidet til «Bond 24» har allerede startet, blant annet i Østerrike og Mexico.

Den nye Bond-filmen blir den fjerde Bond-filmen med Daniel Craig som agent 007, og den andre Bond-filmen regissert av Sam Mendes fra et manus skrevet av John Logan, Neal Purvis, Robert Wade og Jez Butterworth. Det nye MI6-teamet bestående av Ralph Fiennes (M), Naomie Harris (Moneypenny), Rory Kinnear (Bill Tanner) og Ben Whishaw (Q) gjentar sine roller. Rollelisten inkluderer også navn som Lea Seydoux og Dave Bautista, i tillegg til Christoph Waltz.

«Bond 24» vil spilles inn i England, Italia, Østerrike, Marokko og Mexico. Filmen får europeisk premiere den 23. oktober 2015. Amerikansk premiere blir den 6. november 2015.

Følgende skuespillere har spilt Ernst Stavro Blofeld tidligere:

–          «From Russia With Love» (1963) – Eric Pohlmann / Anthony Dawson

–          «Thunderball» (1965) – Eric Pohlmann / Anthony Dawson

–          «You Only Live Twice» (1967) – Donald Pleasence

–          «On Her Majesty’s Secret Service» (1969) – Telly Savalas

–          «Diamonds Are Forever» (1971) – Charles Gray

–          «For Your Eyes Only» (1981) – John Hollis / Robert Rietty

–          «Never Say Never Again» (1983) – Max von Sydow

Lik James Bond-magasinet på Facebook!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*