Nyheter — November 24, 2014 at 11:48 am

Klart for tidenes biljakt i Roma

by

Biljakten i «Bond 24» inkluderer: James Bond i fallskjerm, helikopter, Fiat 500 og eksplosjoner.

skyfall blu ray

Foto: SKYFALL © 2012 Danjaq, LLC, United Artists Corporation, & Columbia Pictures Industries, Inc.

Den 24. Bond-filmen starter innspillingen i Pinewood Studios, utenfor London, om få uker. Men den skal også spilles inn i en rekke andre land, deriblant Italia.

«Bond 24» blir som kjent Daniel Craigs fjerde Bond-film, etter «Casino Royale», «Quantum of Solace»  og «Skyfall». Sam Mendes returnerer som Bond-regissør.

Foreløpig er ikke alle detaljer kjent, men det italienske nyhetsbyrået ANSA melder (via The Hollywood Reporter) at Roma vil være åsted for en rekke spektakulære stunts i den kommende filmen. Den halsbrekkende biljakten skal foregå på nattestid og er planlagt gjennom Romas gater, deriblant Corso Vittorio Emanuele II, og en av bilene skal ende opp i Tibur-elven.

Under biljakten skal en ikonisk Fiat 500 krasje i Borgo Vittorio, i nærheten av Vatikanet.

Det kanskje mest spektakulære øyeblikket under biljakten blir etter sigende scenen der James Bond hopper i fallskjerm fra et helikopter og lander på Ponte Sisto, en historisk bru som forbinder bydelen Trastevere med sentrum.

Innspillingen i Italia vil etter alt å dømme finne sted fra 19. februar til 12. mars.

Basert på informasjonen kan tyde på at biljakten i «Bond 24»  har likhetstrekk med de finurlige biljaktene i «For Your Eyes Only»  (1981) og «A View to a Kill»  (1985).

Fakta om «Bond 24»:

Den nye Bond-filmen blir den fjerde Bond-filmen med Daniel Craig som agent 007, og den andre Bond-filmen regissert av Sam Mendes fra et manus skrevet av John Logan, Neal Purvis, Robert Wade og Jez Butterworth. Det nye MI6-teamet bestående av Ralph Fiennes (M), Naomie Harris (Moneypenny), Rory Kinnear (Bill Tanner) og Ben Whishaw (Q) gjentar sine roller. Rollelisten inkluderer også navn som Lea Seydoux og Dave Bautista, i tillegg til Christoph Waltz.

I likhet med mange av de foregående Bond-filmene, blir «Bond 24» produsert av Michael G. Wilson og Barbara Broccoli.

En rekke andre, faste stabsmedlemmer returnerer også, slik som stuntkoordinator Gary Powell og spesial-effektkoordinator Chris Corbould. Begge har jobbet på mange Bond-filmer.

Filmens fotograf er anerkjente Hoyte Van Hoytema. Med foto på filmer som «La den rette komme inn», «Muldvarpen» og «Her» har van Hoytema posisjonert som ett av Skandinavias mest interessante filmnavn. Ikke minst har han foto på den kinoaktuelle filmen «Interstellar», regissert av Christopher Nolan.

«Bond 24» vil spilles inn i England, Italia, Østerrike, Marokko og Mexico. Filmen får europeisk premiere den 23. oktober 2015. Amerikansk premiere blir den 6. november 2015.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*