Nyheter — November 28, 2014 at 3:36 pm

Kostymedesigneren klar

by

James Bond-magasinet kan bekrefte at Jany Temime returnerer som kostymedesigner for «Bond 24». 

jany-temime

Jany Temime, her fra verdenspremièren på «Skyfall» i London. Foto: Zibi / WENN

Hun har også vært kostymedesigner på «Skyfall» (som forsidebildet er hentet fra). Overfor NU.nl har hun dette å si om den kommende Bond-filmen:

– Filmen er enda mer spennende, enda vakrere og enda mer spektakulær enn den foregående. Jeg er veldig glad, sier hun. 

Temime, som er halvt nederlandsk, jobbet på en rekke nederlandske filmer før hun flyttet til London. I løpet av sin karrière har hun jobbet på flere av Harry Potter-filmene, «Children of Men», «In Bruges», «Skyfall» og «Gravity».

Hun blir ikke den eneste nederlandske personen som jobber på settet til «Bond 24». Også filmens fotograf Hoyte Van Hoytema er fra Nederland (selv om han nå er bosatt i Sverige).

– Vi kan prate nederlandsk med hverandre på settet, forteller hun til NU.nl.

I 2013 ble hun belønnet med Costume Designers Guild (USA) Award for Excellence in Contemporary Film for sitt arbeid på «Skyfall».

Her er en videoblogg som forteller om Temimes imponerende arbeid på «Skyfall»:

Intervju i forbindelse med verdenspremièren:

Fakta om «Bond 24»:

Innspillingen starter etter planen den 6. desember, men forarbeidet til «Bond 24» er som kjent godt i gang. Blant annet rigges det opp til en halsbrekkende og kompleks vintersekvens i Obertilliach i Østerrike (som etter sigende skal inkludere en spektakulær flystyrt).

Den nye Bond-filmen blir den fjerde Bond-filmen med Daniel Craig som agent 007, og den andre Bond-filmen regissert av Sam Mendes fra et manus skrevet av John Logan, Neal Purvis, Robert Wade og Jez Butterworth. Det nye MI6-teamet bestående av Ralph Fiennes (M), Naomie Harris (Moneypenny), Rory Kinnear (Bill Tanner) og Ben Whishaw (Q) gjentar sine roller. Rollelisten inkluderer også navn som Lea Seydoux og Dave Bautista, i tillegg til Christoph Waltz.

«Bond 24» vil spilles inn i England, Italia, Østerrike, Marokko og Mexico. Filmen får europeisk premiere den 23. oktober 2015. Amerikansk premiere blir den 6. november 2015.

Lik James Bond-magasinet på Facebook!

jany-temime-uk-premiere-skyfall-01 (1)

Foto: / WENN

(Takk til nettstedet From Sweden With Love for tips)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*