Nyheter — December 4, 2014 at 7:01 pm

Rapport fra «SPECTRE»-kunngjøringen

by

Den nye Bond-filmen heter «SPECTRE», med en rekke solide skuespillere. 

Capture spe

Som leseren sikkert er kjent med henspiller filmens tittel på forbryterorganisasjonen med samme navn, altså «Special Executive for Counterintelligence Terrorism Revenge and Extortion», blant annet kjent fra Bond-filmene på 1960-tallet. Lederen for SPECTRE er Ernst Stavro Blofeld, noe som betyr at karakteren med meget stor sansynlighet vil returnere i den nye Bond-filmen.

En interessant opplysning i denne forbindelsen er at det bare er litt over ett år siden Broccoli-familien og MGM sikret seg rettigheten til å anvende SPECTRE og Blofeld (denne historien kan du lese mer om her).

Det var regissør Sam Mendes som presenterte skuespillerne kl 12.00 (norsk tid) på 007 Stage, Pinewood Studios.

Bond 24 cast

Foto: © 2014 Columbia TriStar Marketing Group, Inc. and MGM Studios. All rights reserved. Photo Credit: David Dettmann

I tillegg Daniel Craig som spiller agent 007 for fjerde gang, får vi se Dave Bautista (Mr Hinx), Christoph Waltz (Oberhauser), Andrew Scott (Denbigh), Monica Bellucci (Lucia Sciarra) og Léa Seydoux (Madeleine Swann) i den nye Bond-filmen.

Bond damer

Bond-damene Monica Bellucci, Léa Seydoux og Naomie Harris. Foto: © 2014 Columbia TriStar Marketing Group, Inc. and MGM Studios. All rights reserved. Photo Credit: David Dettmann

Flere av skuespillerne fra «Skyfall» returnerer: Ralph Fiennes (M), Naomie Harris (Moneypenny), Rory Kinnear (Bill Tanner) og Ben Whishaw (Q).

Nedenfor følger flere detaljer fra dagens kunngjøring.

bond-24-SPECTRE_PC_020_rgb

Foto: © 2014 Columbia TriStar Marketing Group, Inc. and MGM Studios. All rights reserved. Photo Credit: David Dettmann

bond-24-SPECTRE_PC_015_rgb

Foto: © 2014 Columbia TriStar Marketing Group, Inc. and MGM Studios. All rights reserved. Photo Credit: David Dettmann

Staben

Manus: John Logan og Neal Purvis & Robert Wade

Fotograf: Hoyte van Hoytema

Klipper: Lee Smith

Produksjonsdesigner: Dennis Gassner

Kostymedesigner: Jany Temime

Komponist: Thomas Newman

Second unit-regissør: Alexander Witt

Stuntkoordinator: Gary Powell

Spesialeffekt-ansvarlig: Chris Corbould

Visuelle effekter-ansvarlig: Steve Begg

Innspillingssteder 

«SPECTRE» vil spilles inn på Pinewood Studios, samt på location i London, Mexico, Roma, Marokko (Tanger og Erfoud) og Østerrike (Sölden, Obertilliach og Lake Altaussee).

Innspillingen starter førstkommende mandag den 8. desember. Totalt vil innspillingen vare syv måneder.

Partnere

Partnere/brands som returnerer til Bond-franchisen inkluderer Aston Martin, Bollinger, Heineken, Jaguar Land Rover, Omega, Sony Electronics og Sony Mobile.

Den nye Bond-bilen

Som en stor, og veldig positiv, overraskelse ble også den nye Bond-bilen lansert: James Bonds nye bil blir Aston Martin DB10, spesialdesignet for «Spectre». Vi ser virkelig frem til å se denne skjønneheten i action!

Handlingen

Foreløpig vites veldig lite om handlingen, ikke annet enn det som står i pressemeldingen som ble sendt ut etter kunngjøringen:

«En kryptisk melding fra Bonds fortid sender ham ut på en jakt for å avdekke en skummel organisasjon. Samtidig som M kjemper mot politiske krefter for å holde den hemmelig tjenesten i live, må Bond skrelle vekk lag etter lag med svik for å avsløre den forferdelige sannheten bak SPECTRE.»

Premieren

«SPECTRE» får verdenspremiere den 6. november 2015. James Bond-magasinet har snakket med den norske distributøren SF Norge om premieredato her hjemme, men den er foreløpig ikke satt (men blir veldig tett opp til verdenspremieren).

Plakaten

Ikke minst ble den aller første teaser-plakaten avslørt i dag. Plakaten er utrolig stilig og har et minimalistisk design, med et kulehull (som danner et mønster ikke helt ulik SPECTRE-tegnet). Plakaten fremkaller også assosiasjoner til den aller siste scenen i «On Her Majesty’s Secret Service» (1969), der en kule har gått gjennom glasset og drept Tracy.

10830612_772113612881458_8325577279449366564_o

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*