Anmeldelser og reportasjer — December 28, 2014 at 12:06 pm

Tilbakeblikk: 007 i Cannes

by

I 2012 ble James Bond feiret i Cannes. Anledningen var Bond-seriens 50-årsjubileum. 

007 cannes

Foto: 007.com

James Bond-magasinet hadde gleden av å delta på retrospektivet.

Det var Cannes-festivalen, salgsagenten Park Circus og Metro Goldwyn Mayer Studios som arrangerte retrospektivet, som var en del av Cinéma de la Plage-programmet.

De fem digitalt restaurerte Bond-filmene som ble vist var «Dr. No» (1962), «From Russia with Love» (1963), «On Her Majesty’s Secret Service» (1969), «Diamonds are Forever» (1971) og «Casino Royale» (2006).

I motsetning til festivalens ordinære program, er Cinéma de la Plage-visningene åpent for publikum. Filmene i dette sideprogrammet vises som nattkino på den berømte Croisetten.

Dette var første gang at Cannes-festivalen viste Bond-filmer.

I anledning jubileet hadde festivalen også besøk av tre generasjoner av Bond-piker.

De tre tidligere Bond-pikene Martine Beswick (Zora i «From Russia With Love» og Paula i «Thunderball»), Bérénice Marlohe (Severine i «Skyfall») og Carole Bouquet (Melina Havelock i «For Your Eyes Only») ble møtt av et blitzregn da de ankom den røde løperen. Blitzregnet og den store interessen fra pressen bare bekreftet at Bond-piker virkelig «varer evig» (om det skulle være noen tvil).

Det var en stor opplevelse å se de klassiske Bond-filmene på stort lerret, med en lyd- og bildekvalitet som var upåklagelig. Jeg hadde aldri sett Bond-filmene i en slik kvalitet, og flere av Bond-filmene hadde jeg heller aldri sett på kino før. Ekstra spesielt var det å delta på visningen av «From Russia with Love», som ble gjestet av både Beswick og Marlohe. I tillegg ble teaser-traileren til «Skyfall» for første gang vist på stort lerret, noe som var en veldig hyggelig overraskelse for de fremmøte.

Dessverre ble «From Russia with Love»-visningen flytttet innendørs grunnet regn og unvær. Visningen og opplegget rundt var likevel svært minneverdig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*