Uncategorized — December 30, 2014 at 1:23 pm

Bond-helg i Stockholm

by

Den 19-21. september hadde James Bond-magasinet gleden av å delta på en omfattende Bond-helg i Stockholm. 

Anledningen var 10-årsfeiringen av det svenske fan-nettstedet From Sweden With Love, drevet av Anders Frejdh, som også var arrangør for Bond-helgen.

En rekke gjester fra Bond-filmene deltok, i tillegg til fans fra mange land. James Bond-magasinet var eneste representant fra Norge.

Fredag den 19. september startet med en innholdsrik masterclass med den tre ganger Oscar-vinnende lyddesigneren Per Hallberg (kjent for Bond-filmene «Skyfall» og «SPECTRE»), etterfulgt av en pressekonferanse på speilrommet på Berns Hotel. Her ble hedersgjestene presentert for de fremmøte:

 • Anne Lönnberg («Moonraker»)
 • De engelske Bond-damene Carole Ashby (to Bond-filmer) og Sylvana Henriques («On Her Majesty’s Secret Service»).
 • Regissøren John Glen (åtte Bond-filmer)
 • Kristina Wayborn («Octopussy», Fröken Sverige 1970 & Miss Scandinavia samme år)
 • Den svenske stuntmannen/stuntkoordinatoren Lars Lundgren («Licence to Kill», 24 år i Hollywood)
 • Mary Stavin (to Bond-filmer, Miss World 1977)
 • De engelske skuespillerne John Moreno («For Your Eyes Only») og Terry Mountain («On Her Majesty’s Secret Service» og «Diamonds Are Forever»)
 • Den legendariske stuntmannen/stuntkoordinatoren Paul Weston (10 Bond-filmer)
 • Den svenske, tre ganger Oscar-vinneren Per Hallberg («Skyfall» og «SPECTRE»)
 • Den amerikanske skuespilleren/regissøren/sangeren Robert Davi («Licence to Kill»)
 • Spesialeffekt-ansvarlig John Richardson (åtte Bond-filmer, deriblant «The Living Daylights» og «Licence to Kill»)
S 44

Paul Deblond, Marcos Kontze, Morten Steingrimsen, John Moreno (Luigi Ferrara i «For Your Eyes Only»), Daniel Guelde og Anders Frejdh.

Etter at pressekonferansen var avsluttet, begynte de første filmvisningene på Filmhuset. Samtlige av filmvisningene denne dagen ble vist i 4K-formatet (4 ganger bedre kvalitet enn Blu-ray).

Ettermiddagen startet med en 45-årsjubileumsvisning av «On Her Majesty’s Secret Service», etterfulgt av en Q&A med gjester fra filmen. Deretter kl. 19.00 var det 40-årsjubileumsvisning av «The Man with the Golden Gun». Den siste filmen som ble vist denne dagen var «For Your Eyes Only», også etterfulgt av en Q&A med gjester fra filmen.

Lørdag den 20. september startet med en visning av «Octopussy», inkludert Q&A. På ettermiddagen signerte hedersgjestene autografer.

Etter lunsjen dro de fleste av oss tilbake til hotellet for å gjøre oss klare til gallaen senere på kvelden. Klokken 16.00 var det 35-årsjubileumsvisning av «A View to a Kill», med en introduksjon av gjestene (men på grunn av knapp tid til gallaen, måtte flere droppe denne visningen).

Gallaen, som hadde til formål å skaffe inntekter til UNICEF Sverige, fant sted på Solidaritet Arena. Ved ankomst ble gjestene møtt av en Aston Martin Rapide S og en rød løper. Lokalet var dekket med en rekke bord, og på hvert bord var det minst hedersgjest.

Kvelden startet med at den britiske ambassadøren til Sverige, Paul Johnston, innledet gallaen.

Under gallaen nøt gjestene Bollinger-sjampanje, tre-retters middag og flotte opptredener med gruppene Eclipse og Ms Trez.

10492083_730196610363180_2619723994215817160_n

Ms Trez på scenen.

Konferansierer for kvelden var programleder Sabinije von Gaffke og skuespiller Viktor Åkerlom. Begge gjorde en god innsats som konferansierer og de fikk hedersgjestene til å fortelle en rekke underholdende historier.

M8

Per Hallberg intervjuet på scenen

M11-2

John Glen, regissøren av alle Bond-filmer på 1980-tallet.

Søndag den 21. september ble de siste filmene vist: «Moonraker» og «Licence To Kill».

Å se de eldre Bond-filmene på stort lerret var en stor opplevelse. Selv om jeg har sett filmene uttalige ganger før, var det noe helt annet å se filmene på stort lerret med svært god lyd- og bildekvalitet. Det var også svært hyggelig å møte Bond-fans fra hele verden (blant annet Marcos Kontze som hadde tatt turen helt fra Brasil!). Ikke minst var det fantastisk å treffe flere av de medvirkende fra Bond-filmene.

Alt i alt var det en minneverdig helg i Stockholm, med hyggelig selskap, som jeg sent vil glemme.

Se flere bilder fra arrangementet på vår Facebook-side.

(Alle bilder: © James Bond-magasinet)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*