Nyheter — September 10, 2013 at 3:24 pm

Klart for lansering av jubileumsboken

by

Denne måneden lanseres den nye Bond-romanen Solo, skrevet av William Boyd. Vi gleder oss!

“1969. A veteran secret agent. A single mission. A licence to kill. James Bond returns. – slik beskrives Solo.

Det knytter seg store forventinger til den nye Bond-boken til William Boyd, som slippes i forbindelse med at det i år er 60 år siden Ian Flemings første og svært betydnigsfulle roman Casino Royale (1953) kom ut. Ifølge Fleming selv var ønsket å skrive “the spy story to end all spy stories”.

Senere fulgte Fleming opp med flere Bond-romaner og noveller. Alt i alt skrev Fleming 14 Bond-bøker (to av bøkene ble utgitt etter hans død: The Man With the Golden Gun i 1965 og Octopussy & the Living Daylights i 1966). 

Bøkene solgte mange millioner eksemplarer og toppet bestselgerlister verden over. Bond ble såpass populær at selv president John G. Kennedy utropte From Russia With Love som en av sine favoritt-bøker. Etter Flemings død har forfattere som Kingsley Amis, John Gardner og Sebastian Faulks fortsatt å skrive Bond-bøker. Og nå er det altså Boyd som er klar med en ny Bond-bok, på oppdrag fra Ian Fleming Publications (IFP).

Boyd er en internasjonalt anerkjent forfatter. Han er blant annet kjent for bøker som Any Human Heart og Restless, som er blitt oversatt til over 30 språk. For øvrig er flere av hans bøker adaptert til film og fjernsyn.

Uten å avsløre for mye av handlingen i Solo, foregår den i 1969 på tre kontinenter – Europa, Afrika og Nord-Amerika. James Bond er 45 år gammel og blir sendt på et uvanlig oppdrag til Afrika, som etter hvert tar som tar en uventet retning.

I forbindelse med lanseringen vil Boyd snakke om sin nye bok og om sin interesse for Ian Fleming under et større arrangement i London. Boyd er dog ikke den eneste prominente gjesten på dette arrangementet – Lucy Fleming, Ian Flemings niese, vil nemlig også være til stede. Sist James Bond-magasinet sjekket, var det fortsatt ledige billetter. Selv vil James Bond-magasinet forsøke å være til stede i London på denne helt spesielle dagen. Mer informasjon om tid og sted følger nedenfor.

Boyd On Bond:
Sted: Queen Elizabeth Hall, Southbank Center, London
Dato: 26.september 2013
Tid: Kl. 19:30

Her er det ene av omslagene:

712972PCMbL._SL1500_

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*