Nyheter — January 11, 2015 at 7:09 pm

Barbara Broccoli om «SPECTRE»

by

Se videointervjuer med Bond-produsenten Barbara Broccoli. 

B broccoli

Foto: Lighthouse Arts

Intervjuene er gjort i forbindelse med kunngjøringen på ærverdige Pinewood Studios utenfor London den 4. desember i 2014. Her ble en rekke detaljer rundt den nye Bond-filmen «SPECTRE» offentliggjort. 

Som datter av produsent Albert R. “Cubby” Broccoli vokste Barbara Broccoli opp på Bond-settet. Hun startet som assistent til faren på «For Your Eyes Only» (1981), assisterende regissør på «Octopussy» (1983) og «A View to a Kill» (1985). Videre jobbet hun seg oppover: Hun var medprodusent på «The Living Daylights» (1987) og «Licence to Kill» (1989).

På 1990-tallet ble hun hovedprodusent av Bond-filmene sammen med hennes bror Michael G. Wilson. Siden «GoldenEye» (1995) har de vært hovedprodusenter for serien.

Foruten Bond-filmene har hun produsert dokumentaren «Stolen Childhoods» (2005), TV-filmen «Crime of the Century» (1996) og nå nylig «The Silent Storm» (2014), med Andrea Riseborough og Damian Lewis i hovedrollene. Sistnevnte film produserte hun sammen med Wilson.

Duoen har også produsert flere teaterstykker: «Chitty Chitty Bang Bang» (2002 London, 2005 Broadway), «A Steady Rain» (2009 Broadway), «Chariots of Fire» (2012 West End), «Once» (2012 Broadway, 2013 West End) og «Strangers on a Train», som åpnet på Londons West End i november 2013. Hun ble utnevnt til Officer of the Order of the British Empire (OBE) i 2008.

Barbara Broccoli regnes av mange som en av filmindustriens mektigste kvinnelige produsenter.

(Takk til James Bond Brasil og Marcos Kontze for tips)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>