Nyheter — September 10, 2013 at 4:33 pm

«Wet Nellie» solgt på auksjon

by

Den kjente og kjære undervannsbilen fra The Spy Who Loved Me (1977) gikk under hammeren i London mandag 9. september.

Under opptakene fikk Lotus Esprit-en kallenavnet «Wet Nellie», fordi den på mange måter fremstod som en undervannsutgave av autogyroen Little Nellie som ble brukt i You Only Live Twice (1967). Ved siden av ikoniske Aston Martin DB5, som først ble benyttet av Sean Connery i Goldfinger (1964) og senere i en rekke Bond-filmer, regnes Lotus Esprit-en gjerne som den mest kjente Bond-bilen. For meg personlig er Lotus Esprit-en den stiligste og lekreste bilen i Bond-filmenes historie. For en bil og for en biljakt den ble anvendt i!

Bilen ble solgt for 550.000 pund, omlag 5,2 millioner kroner, under en auksjon mandag den 9.september, melder NTB. Ifølge The Telegraph hadde auksjonshuset på forhånd anslått å selge bilen for nærmere 1.000.000 pund, men betalingsviljen uteble.

Seks varianter av den hvite sportsbilen ble benyttet under opptakene av The Spy Who Loved Me. Varianten som i går ble solgt i går kveld skal være den eneste som kan benyttes under vann.

Samarbeidet mellom Lotus og James Bond forsatte i ytterligere en film. I For Your Eyes Only (1981) får vi nemlig se Roger Moore kjøre Lotus Esprit Turbo – både en hvit og en rød Lotus Esprit Turbo (førstnevnte blir sprengt i filler).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*