Uncategorized — July 22, 2015 at 8:31 pm

Åtte detaljer i SPECTRE-traileren

by

 La du merke til disse detaljene i SPECTRE-traileren? 

spectre front

Foto: SPECTRE © 2015 Metro-Goldwyn-Mayer Studios Inc., Danjaq, LLC and Columbia Pictures Industries, Inc. All rights reserved

I dag kom endelig den første fullengdes traileren til den nye Bond-filmen. Og den skuffer ikke. Traileren bærer bud om en svært stilig Bond-film av beste sort. Vi får se alle hovedkarakterene (inkludert Christoph Waltz’ mystiske karakter Oberhauser) , glimt av originale actionsekvenser og locations verden rundt. SPECTRE ligger også til å bli den best fotograferte Bond-filmen noensinne, takket være den eminente mesterfotografen Hoyte van Hoytema!). Traileren har flere interessante detaljer som vi her tar en nærmere titt på:

1. Signaturstunt 

Filmens åpning finner sted i Mexico by. Åpningssekvensen kulminerer i et høytsvevende 360-graders stunt med et MBB Bo105-helikopter. Stuntpiloten er Chuck Aaron, som visstnok er den eneste i verden som kan utføre et slikt stunt.

spectretrailer1

2. Gode, gamle Aston Martin DB5 vender tilbake 

Mot slutten av forrige film ble den klassiske modellen Aston Martin DB5 sprengt i filler av skurken Silva. Det var derfor lite som tydet på at den ville returnere i SPECTRE. Inntil nå. Om du ser nøye i Qs nye lab står den kjente bilen i bakgrunnen, hvor den etter alt å dømme blir reparert/satt i stand.

Spectre trailer 2

3. Den nye Bond-bilen DB10 har flere gadgets

Endelig har Craigs Bond fått en flukende ny Bond-bil med flere gadgets. Som Q forteller til Bond har den rålekre Aston Martin DB10 «a few tricks up her sleeve». Under biljakten ved elven Tiber i Roma får vi se at bilen blant annet har en flammekaster!

spectre q

4. Bond med hvit smoking

For første gang siden Octopussy (1983) får vi se Bond med hvit smoking. Denne gangen er smokingen designet av den amerikanske luksusdesigneren Tom Ford:

spectre trailer4

5. Togsekvens 

Bond-filmene er kjent for klassiske togsekvenser. Mest kjent er nok slåsskampen mellom Bond og Red Grant i togkupeen i From Russia with Love (1963). Liknende slåsskaper på tog ble gjentatt i både Live and Let Die (1973) og The Spy Who Loved Me (1977). Og nå fortsetter tradisjonen videre med SPECTRE:

spectre trailer7

6. Andrew Scotts karakter 

Mange Bond-fans har lenge fundert på Andrew Scotts rolle SPECTRE. I dag ble det kjent at karakterens fulle navn er Max Denbigh, øverste leder for Centre for National Security, og at han er kritisk til MI6. Traileren tyder på at Denbigh havner i slåsskamp med M.

Spectre trailer 6

spctre trailer 6_1

7. Hovedtema fra On Her Majesty’s Secret Service

1:45 min inn i traileren får vi høre en nyversjon av John Barrys kjente hovedtema fra On Her Majesty’s Secret Service (1969).

8. Bond-skurken har Nehru-jakke

Traileren gir ikke noe svar på om Oberhauser egentlig er Blofeld eller ei. Men Waltz blir nok en kul skurk likevel. Han sier til Bond at han er «the author of all Bond’s pain», en replikk som gav oss frysninger. I beste Bond-skurk-tradisjon har Oberhauser på seg en Nehru-jakke.

Traileren:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>