Nyheter — September 28, 2015 at 6:58 pm

Heinekens SPECTRE-kampanje

by

Heineken satser stort på den nye Bond-filmen SPECTRE

Heineken commercial

Den spektakulære båtjakten er laget i god Bond-ånd. Foto: Heineken

Det nærmer seg premieren på SPECTRE. Brandene i filmen er allerede godt igang med markedsføringen. En av de mest synlige aktørene er Heineken, partner på alle Bond-filmer siden Tomorrow Never Dies fra 1997.

Som en del av den globale markedsføringskampanjen har bryggerikonsernet lansert en TV reklame med Daniel Craig som James Bond i en halsbrekkende båtjakt. Samtidig har Heineken annonsert en digital kampanje med verdens første «selfie» fra verdensrommet kalt Spyfie.

Den nye reklamefilmen er som en åpningssekvens til en Bond-film og byr på en rekke oppfinnsomme stunts, ikke minst flere hommager til Bond-klassikere som Live and Let Die fra 1973 og The Man with the Golden Gun fra 1974 (legg merke til Nick Nack!). Flere av stuntmennene og andre fagfolk fra SPECTRE har jobbet på denne reklamefilmen.

Ifølge Heineken er SPECTRE-kampanjen den største globale markedsføringsplattformen til selskapet i 2015. Det er åpenbart at selskapet satser stort, da Heineken er den eneste SPECTRE-partneren som har laget reklamefilm med Daniel Craig.

Den forrige Bond-filmen Skyfall (2012) fikk en del pepper på grunn av at agent 007 drikker Heineken i starten av filmen. Etiketten fikk god eksponering i fortellingen, kanskje litt vel mye. Men om man går tilbake til røttene, til den litterære Bond, drikker han mange forskjellige ølmerker – både Löwenbräu og Miller High Life. Og nå er det altså Heineken han drikker.

For å oppnå verdens første «selfie» fra verdensrommet, tas banebrytende teknologi i bruk. I pressemeldingen heter det at «Heineken® vil igjen dytte grensene for moderne teknologi med sin digitale Spectre kampanje – Heineken® vil ta verdens første «selfie» fra verdensrommet. For å ta Spyfie-en har Heineken® inngått et samarbeid med Urthecast som skal bruke sitt kamera på Deimos satellitten, for tiden i bane 600 km over jordoverflaten, til å ta ultra HD bilder.»

Her er reklamefilmen:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>