Nyheter — November 11, 2015 at 10:18 pm

SPECTRE med solide tall

by

SPECTRE har passert 302 millioner dollar i inntjening, viser en oversikt fra nettstedet Box Office Mojo. 

spectre front

Foto: SPECTRE © 2015 Metro-Goldwyn-Mayer Studios Inc., Danjaq, LLC and Columbia Pictures Industries, Inc. All rights reserved.

Forrige helg åpnet filmen på amerianske og kanadiske kinoer med en inntjening på 70,4 millioner dollar. Til sammenligning spilte Skyfall inn 88 millioner dollar.

Filmen presterer svært bra på det europiske markedet, inkludert Norge. Per onsdag den 11. november har over 420 000 publikummere sett SPECTRE på norske kinoer, mens omsetningen har passert 50 millioner kroner.

Den tjuefjerde Bond-filmen har ennå ikke åpnet i alle markeder. De kommende dagene får filmen premiere i Frakrike, Australia, Sør-Korea, Japan og ikke minst Kina, som stadig blir et viktigere marked for Hollywood-studioene. Både Daniel Craig, Léa Seydoux og filmens produsent Barbara Broccoli har nylig promotert filmen i Beijing.

Samtidig har det blitt kjent at SPECTRE har fått plass i Guinness rekordbok. Eksplosjonen i Erfoud, Marokko, er nemlig kåret til filmhistoriens største eksplosjon. Prisen ble tildelt spesialeffekt-ansvarlig Chris Corbould.  Innspillingen av scenen foregikk den 28. juni og det ble brukt hele 8418 med bensin og 33 kilo med eksplosiver.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>