Nyheter — December 2, 2015 at 5:54 pm

Ny uoffisiell Bond-film på vei?

by

To kanadiske filmskapere planlegger remake av Bond-klassikeren «For Your Eyes Only» (1981).  

FYEO

Roger Moore i «For Your Eyes Only» (1981) Foto: FOR YOUR EYES ONLY © 1981 Danjaq S.A.

Canada har et særegent lovverk som i korte trekk går ut på at copyrighten utløper 50 år etter at forfatteren gikk bort. Dette betyr i utgangspunktet at hvem som helst kan gjenutgi Ian Flemings Bond-bøker eller gjøre nye filmatiseringer.

Dette ønsker filmskaperne Lee Demarbe og Ian Driscoll å dra nytte av. Overfor CBC avslører dueon at de utvikler en ny Bond-film. Nærmere bestemt en remake av «For Your Eyes Only» fra 1981. Bakgrunnen for at de ønsker å remake nettopp denne Bond-filmen, skyldes at deler av handlingen i novellen fra 1960 foregår i Canada.

Tidligere har filmskaperne stått bak obskure filmer som «Jesus Christ Vampire Hunter» (2001) og «Smash Cut» (2009).

Dueon skal allerede ha kommet langt i planleggingen av den uoffisielle Bond-filmen. De ønsker seg Ryan Reynolds som agent 007 (!) og Jessica Paré («Mad Men») som Bond-pike. Innspillingen er planlagt i Ottawa.

I nyere tid har MGM og Danjaq (holdingselskapet bak EON Productions) klart å stoppe alle forsøk på plagiat. Selskapene sitter også på rettighetene til de uofisielle Bond-filmene «Casino Royale» (1967) og «Never Say Never Again» (1983). I 2013 kjøpte MGM og Danjaq boet til den avdøde irske produsenten Kevin McClory (en av medskaperne av «Thunderball»-historien). Det er av denne grunn tvilsomt om den uoffisielle Bond-filmen noengang vil se dagens lys.

Selv Sir Roger Moore tviler på at prosjektet vil kunne realiseres:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*