Nyheter — September 13, 2013 at 1:11 pm

Naomie Harris’ vei mot Oscar

by

Naomie Harris, kjent som Eve Moneypenny i Skyfall, har en stor rolle i Mandela: Long Walk to Freedom. Det spås at Harris vil bli Oscar-nominert.

I slutten av november er det klart for USA-premieren på den forventningsfulle biografifilmen om frigjøringslederen, politikeren og den tidligere presidenten Nelson Mandela. Filmen fikk nylig sin verdenspremiere under Toronto International Film Festival, en av verdens største og mest viktigste filmfestivaler. Hovedrollen spilles av Idris Elba (kjent fra filmer som Thor, Prometheus, Pacific Rim og ikke minst TV-serien The Wire), mens Naomie Harris (28 Days Later…Pirates of the Caribbean: Dead Man’s ChestPirates of the Caribbean: At World’s End og Skyfall) har rollen som Mandelas kone Winnie Mandela.

Allerede spås det at Mandela: Long Walk to Freedom kan bli en av neste års store Oscar-favoritter. Ifølge The Hollywood Reporter er det mye som tyder på at Elba og Harris får hver sin Oscar-nominasjon, skal vi tro denne ferske analysen. James Bond-magasinet krysser fingrene for at bransjebladet får rett i sin spådom.

Dersom det skulle vise seg at Harris vinner en Oscar, blir hun imidlertid ikke den første kvinnelige Bond-skuespilleren som blir tildelt denne prestisjetunge prisen. Både Kim Basinger (Domino Petachi i Never Say Never Again fra 1983),  Judi Dench (M f.o.m. Goldeneye t.o.m. Skyfall) og Halle Berry (Jinx Johnson i Die Another Day fra 2002) har vunnet Oscar, henholdsvis for L.A. Confidential (1997), Shakespeare in Love (1998) og Monster’s Ball (2001).

Justin Chadwick (Søstrene Boleyn og The First Grader) har regissert Mandela: Long Walk to Freedom etter et manus av William Nicholson. Filmen baserer seg på Mandelas selvbiografi Long Walk to Freedom (Veien til frihet), som ble utgitt in 1994.

Ifølge Filmweb får Mandela: Long Walk to Freedom norsk kinopremiere den 17.01.2014.

Foreløpig er det ikke offisielt bekreftet at Harris vender tilbake i den neste James Bond-filmen, men det regnes som svært sannsynlig at hun medvirker i Bond 24.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*