Nyheter — May 29, 2016 at 11:48 am

Mendes gir seg som Bond-regissør

by

– Det har vært et utrolig eventyr, sier Sam Mendes. 

Mendes SPECTRE

Foto: SPECTRE © 2015 Metro-Goldwyn-Mayer Studios Inc., Danjaq, LLC and Columbia Pictures Industries, Inc. All rights reserved.

Den Oscar-vinnende regissøren oppnådde stor suksess med både «Skyfall» (2012) og «SPECTRE» (2015). Sistnvnte film fikk blandet mottakelse, men endte likevel opp med å spille inn imponerende 880 millioner dollar. Til sammen har hans to Bond-filmer spilt inn nesten 2000 millioner dollar og vunnet en rekke høytragende priser, inkludert Oscar- og Golden Globe-statuetter.

Det var under en litteraturfestival i bokbyen Hay-on-Wye at han bekreftet at han gir seg som Bond-regissør.

– Jeg er en historieforteller. Når alt kommer til alt, ønsker jeg å lage historier med nye karakterer. Jeg tror også at det er regissører der ute som kan gjøre jobben minst like godt som meg. Og i likhet med meg på «Skyfall», bør regissøren komme fra en uventet retning. 

– Det har vært et utrolig eventyr. Jeg elsket hvert sekund av det.  Det var et privilegium. Alle opplevelsene var svært spennende. Men jeg tror det er på tide at noen overtar.

Mendes kommenterte også ryktene om etterfølgeren til Daniel Craig (dersom Craig skulle slutte, noe han ikke har bekreftet per nå).

– Dette er ikke noe demokrati. Det er produsent Barbara Broccoli som bestemmer hvem som blir den nye Bond. 

Mendes mener en etterfølger ville komme fra uventet hold.

– Jeg kan garantere at hva som enn som skjer, etterfølgeren vil ikke være den du forventer. Det er det hun har vært så flink med, og som har gjort at serien har overlevd.

Vil vil benytte anledningen til å takke Sam Mendes for årene som Bond-regissør. Mendes har tatt Bond-serien til nye høyder og det blir ingen lett oppgave for den neste regissøren å følge opp suksessen. Etter det James Bond-magasinet kjenner får den neste Bond-filmen premiere i oktober/november 2018.

Videoblogger med Mendes:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*