Nyheter — August 19, 2016 at 7:49 pm

James Bond til Oslo 1. september

by

George Lazenby, agent 007 fra «On Her Majesty’s Secret Service» (1969), kommer på eksklusivt Oslobesøk den 1. september 2016. 

lazenby-e1467683951931

Lazenby tar turen fra Los Angeles for å delta på gallavisningen på den nyrestaurerte «On Her Majesty’s Secret Service» i 4K. Lazenby forteller om sitt spennende og utrolige liv, samt presentere ferske klipp fra den nye dokumentaren «This Never Happened to the Other Fella» (2016).

Besøket er historisk da dette er første gang Lazenby besøker Norge, og første gang en skuespiller er i Oslo som agent 007.

– Jeg ser frem til å besøke Norge på dette helt spesielle eventet. Jeg jobbet tett med den norske skuespilleren Julie Ege på filmen og derfor blir det spennende å presentere den nyrestaurerte filmen for et norsk publikum, uttalte George Lazenby til Aftenposten. 

– Flere personer har vært på månen enn de seks skuespillere som har spilt agent 007 . Det sier noe om hvor unik denne ikoniske rollen er. Vi er svært glade for at Lazenby velger å komme til Norge, sier de Bond-frelste initiatvtakerne Morten Steingrimsen, Odd Kalsnes og Øyvind Asbjørnsen i en felles uttalelse.

En av tidenes beste actionfilmer 

«On Her Majesty’s Secret Service» var spillefilmdebuten til Lazenby og hadde sin verdenspremiere 18. desember 1969. I sterk konkurranse med flere hundre skuespillere kapret Lazenby rollen som agent 007, etter at Sean Connery hadde forlatt rollen. Han imponerte med sin elegante stil, gode utseende og kjappe slag mot stuntmannens nese.

Filmen ble møtt med blandede kritikker, men har i ettertiden fått kultstatus. De senere årene har en rekke anerkjente regissører som Steven Soderbergh, Sam Mendes, Christopher Nolan og Nicolas Winding Refn trukket frem den som en av de beste og innflytsesrike Bond-filmene. Nylig uttalte Winding Refn at dette er hans Bond-favoritt og bekriver den som «en av de best regisserte actionfilmene jeg noensinne har sett».

Utrolig filmliv 

I motsening til hva ryktene vil ha det til, fikk aldri Lazenby sparken etter «On Her Majesty’s Secret Service». Tvert imot fikk han tilbud om kontrakt på sju James Bond filmer. Men Lazenby selv ble fortalt av rådgivere at Bond-suksessen var i ferd med å ebbe ut, og at hippietiden med langt hår og psykedelisk musikk ville erstattet den striglete Bond og at filmer som «Easy Rider» var fremtiden. Til alles overraskelse fortalte han produsentene at han bare kom til å spille i denne ene filmen. I ettertid har Lazenby angret på denne avgjørelsen.

Etter Bond gjorde han en rekke kampsportfilmer i Hong Kong (treneren var ingen ringere enn den legendariske Bruce Lee). Den mest kjente av disse filmene er «The Man from Hong Kong» (1975). Senere i karrieren gjorde han en rekke Bond-lignende roller, blant annet i «The Return of the Man from U.N.C.L.E.» (1983) hvor han spilte karakateren JB. Lazenby er fortsatt aktiv som skuespiller.

– Med Gallavisningen 1. september ønsker vi å hedre Lazenby og «On Her Majesty’s Secret Service», en av filmhistoriens fremste actionfilmer. Lazenby gjorde en god innsats som agent 007. Han portretterte en Bond som ikke bare er elegant og energisk, men også sårbar. Faktisk ble Lazenby nominert til Golden Globe for Beste nykommer, sier initiativtakerne.

Bond-skredder med ny smoking

De lover en eksklusiv feiring helt utenom det vanlige.

– Flere ikoniske Bond-damer vil kaste glans på den røde løperen. Disse presenteres senere. Vi har også fått den britiske Bond-skredderen Anthony Sinclair til å komme og sy en helt ny smoking til Lazenby, mens DJ Marianne Jemtegård vil stå for underholdningen i beste Bond-stil. Det er også kult at det kommer tilreisende fra blant annet Sverige, Brasil og Storbritannia for å få med seg eventet, avslutter initiativtakerne.

Den storslagne gallavisningen vil finne sted på Vika Kino 1. september.

Dette er et non profit arrangement som blant annet er muliggjort takket være partnere som PrivatMegleren, Autoxo, Dreamline og Schilthorn Cableway.

Billetter kan kjøpes her: https://billetto.no/no/james-bond-til-oslo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*