Nyheter — December 3, 2016 at 12:59 pm

Når kommer «Bond 25»?

by

2015 har vært et stille år med hensyn til «Bond 25». Per dags dato har filmen ingen regissør, hovedrolleinnehaver eller distributør. 

B broccoli

Sammen med Michael G. Wilson produserer Barbara Broccoli (bildet) Bond-filmene. De to har vært hovedprodusenter av Bond-filmene siden 1995.

Daniel Craig har i år vært travelt opptatt med opptakene av den nye Steven Soderbergh-filmen «Logan Lucky» (2017), hvor han spiller en av hovedrollene. For tiden er han å se som Othello i oppsetningen med samme navn på Broadway i New York. Samtidig forbereder han seg til TV-serien «Purity» (2017-2018), som starter opptakene på nyåret.

image-3

Daniel Craig og de andre skuespillerne i «Othello».

Heller ikke sjefsprodusent Barbara Broccoli har hvilt på laurbærene. I år har hun produsert et mangeårig drømmeprosjekt, «Film Stars Don’t Die in Liverpool», med navn som Annette Bening, Jamie Bell og Vanessa Redgrave på rollelisten. For øvrig hyret hun flere Bond-medlemmer til denne produksjonen (deriblant kostymedesigner Jany Temime og makeupdesigner Naomi Donne). Broccoli er dessuten tungt involvert i flere teateroppsetninger, inkludert Craigs nevnte «Othello» og «The Kid Stays in the Picture». Tidligere i år annonserte EON Productions at de skal satse på utvikling av TV-serier, i tett samarbeid med produksjonsselskapet Cove Pictures.

Mendes SPECTRE

Sam Mendes på settet til «SPECTRE», hans andre Bond-film. Lager han en tredje?

Etter at regissør Sam Mendes avsluttet arbeidet med «SPECTRE» (2015) uttalte han i flere intervjuer at han gir seg med Bond-universet. Han valgte heller å filmatisere «The Voyeur’s Motel». Men nylig ble det kjent at han trekker seg fra prosjektet, da han oppdaget at en dokumentarfilm om emnet allerede var i produksjon. Han følte derfor at han ikke kunne tilføre historien noe nytt. Mendes er nå ledig for oppdrag. Betyr dette at han atter en gang vender tilbake til Bond? Jeg har mine tvil. Man skal som kjent «aldri si aldri», men «SPECTRE» markerte på mange måter en slutt på Mendes’ Bond-prosjekt som startet med «Skyfall» (2012). Enkelte kilder vil ha det til at kandidater som «Star Wars: Episode IX»-regissør Colin Trevorrow, Joe Wright, Yann Demange og Paul McGuigan har vært på intevrju hos EON. Tidligere i år gikk ryktene om at danske Susanne Bier var i samtaler med EON, men hun har selv avkreftet dette.

image-4

Ny Bond-distributør?

Hva skjer så med kinodistribusjonen av Bond-filmene? Med «SPECTRE» utløpte avtalen mellom MGM/EON og Sony Pictures. Alle de store studioene i Los Angeles har derfor kastet seg inn i kampen om de svært lukurative distribusjonsrettene. Forhandlingene har pågått et års tid, men noen avtale er ennå ikke på plass. Dette har sammenheng med flere faktorer. For det første er det snakk om svært store investeringer for den nye distributøren. For det andre gjelder den nye avtalen ikke bare for Bond-filmene, men også andre kommende MGM-filmer. Og ikke minst er det mange personer i systemet som skal mene noe om avtalen (studiosjefer, økonomiansvarlige, produsenter etc). Det sies at Warner Bros. Entertainment trolig ender opp som ny distributør. Dette har bakgrunn i at Warner trenger flere kommersielle suksesser (flere av årets titler presterte ikke god nok på kino), samtidig som MGM og Warner samarbeidet godt om lanseringen av Rocky-filmen «Creed» (2015).

I utgangspunktet var det ventet at den nye Bond-filmen skulle lanseres i 2018. Men med tanke på at det har vært svært stille rundt «Bond 25» så langt i år, er det mye som tyder på at fansen må vente helt til 2019 på ny Bond-film.

Den som venter på noe godt, venter heldigvis ikke forgjeves.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*