Nyheter — June 25, 2017 at 11:31 am

Utvidet Bond-univers på vei

by

Får vi egne filmer om Q, M, Felix Leiter og Miss Moneypenny?

Bond 24 ny

De senere årene har selskaper som DC, Marvel, Lucasfilm og Disney nytt stor suksess med ekspanderte universer. Nå ønsker også Bond-produsentene å kaste seg på denne trenden, skal vi tro filmjournalisten Jeff Sneider, som driver nettstedet The Tracking Board.

Det hører med til historien at Bond-produsentene lenge har flørtet med ideen om spion-offer. På starten av 1990-tallet rullet den animerte barneserien James Bond Jr. på skjermene. EON Productions var dog ikke direkte involvert, og hadde kun lisensiert Bond-rettighetene. Serien ble tatt av luften i 1992.

Deretter vurderte EON å gjøre egne filmer om Wai Lin fra Tomorrow Never Dies og Jinx fra Die Another Day. Sistnevnte prosjekt ble nesten en realitet i slutten av 2003. Manusforfatterne Neal Purvis og Robert Wade hadde skrevet et manus, Hally Berry var klar for å gjenta rollen og EON Productions hadde til og med hyret en regissør – ingen ringere enn Stephen Frears (The Grifters, Dirty Pretty Things).

MGM fikk imidlertid kalde føtter. Ifølge Variety ble prosjektet skrinlagt på grunn av «kreative forskjeller» mellom EON og MGM. Produsentene valgte i stedet å gjøre den første offisielle adapsjonen av Casino Royale.

Innenfor det litterære Bond-universet finnes det allerede spion-offer, deriblant Young Bond, The Moneypenny Diaries og James Bond: Felix Leiter.

Det er med andre ord mange spennende, fremtidige innfallsvinklinger til det filmatiske Bond-universet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*