Nyheter — July 8, 2017 at 4:36 pm

– Jeg er dypt forelsket i karakteren

by

Christopher Nolan er fortsatt like interessert i lage en Bond-film. 

ChristopherNolanBig

Foto: Warner Bros.

Det uttaler han til Playboy i forbindelse med lanseringen av hans nye krigsfilm «Dunkirk», som får norsk premeire senere i juli.

– Jeg har snakket med produsentene Michael G. Wilson og Barbara Broccoli opp gjennom årene. Jeg er dypt forelsket i karakteren og jeg er alltid interessert i hva de gjør med den. Kanskje en dag vil jeg få muligheten. Du må være trengt, hvis du skjønner. Serien må trenge en gjenoppfinnelse. Den må trenge deg. Nå klarer serien seg ganske godt, sier den britiske regissøren til magasinet.

Skal vi tolke hans uttalelser, kan det tyde på at han er interessert i å regissere en kommende Bond-film bare dersom det er snakk om en reboot. I så fall vil han ikke være aktuell for «Bond 25», som antakeligvis blir Daniel Craigs svanesang.

Det mange lurer på er hvilken retning serien vil ta etter Craigs exit. En mulighet er å lage periodefilmer satt til den kalde krigens mest intense fase på 1950- og1960-tallet ala «The Man from U.N.C.L.E.» (2015). En annen mulighet er å introdusere en mye yngre Bond, slik man har gjort i bokserien «Young Bond» (2005-).

youngbond

Den unge Bond illustrert av Kev Walker.

Denne ideen har Bond-manusforfattere faktisk vært inne på tidligere. Rett etter premieren på «A View to a Kill» (1985) satte Michael G. Wilson og Richard Maibaum seg ned for å skrive den nye Bond-filmen. På det tidspunktet var det usikkert om Roger Moore returnerte eller ikke. Maibaum uttalte til The New York Times:

– Vi bestemte at det kanskje ville være interessant å skildre Bonds første oppdrag og hvordan han ble den dyktige 007. Vi skrev et treatment. Både jeg og Mike Wilson synes at det var svært godt. Det viste seg imidlertid at Mr. Broccoli, som har en god forståelse for hva publikum ønsker, blant hans mange talenter, sa at publikum ikke var interessert i Bond som en amatør – som en mann som lærer hans yrke. De ønsket å se en talentfull James Bond, og Mr. Broccoli sa: «Folkens, vi må prøve igjen».

– Det var en del ting som var synd å miste – Bond som en ung sjøoffiser, en villgutt som ikke kunne bli disiplinert, som ble påminnet av hans bestefar at familiemottoet var «The World Is Not Enough». Gjennom en venn av bestefaren, får han en sjanse til å renvaske seg.

Tiden vil vise om produsentene og eventuelt Nolan børster støv av denne ideen.

Nolan ble i tidlig alder fan av Bond-filmene. En av de aller første filmene han noensinne så var faktisk en Bond-film, nærmere bestemt «The Spy Who Loved Me» fra 1977. Han lot seg fascinere av hvordan filmskaperne fikk absurde ideer, som det at Lotus Esprit-en forvandles til en ubåt, til å virke overbevisende. Senere har denne og andre Bond-filmer influert «Inception» (2010) og The Dark Knight-trilogien (2005-2012). Nolan er også kjent for å benytte fagfolk fra Bond-verdenen, som spesialeffektmaker Chris Corbould og kostymedesigner Lindy Hemming.

Noen av Bond-referansene i Nolans Batman-filmer: 

Nolan har allerede satt sitt – indirekte – preg på de nye Bond-filmene. Etter suksessen med «Batman Begins» (2005) gjør EON sin egen Bond Begins – «Casino Royale» (2006). Sam Mendes har også fortalt at Nolans Batman-filmer inspirerte «Skyfall» (2012).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*