Nyheter, Uncategorized — July 27, 2017 at 10:17 am

Skal Denis Villeneuve lage «Bond 25»?

by

«Blade Runner 2»-regissør Denis Villeneuve og to andre regissører kniver om å lage «Bond 25». 

jbbr_news_260717

Montasje: James Bond Brasil

Nylig bekreftet EON Productions og MGM at «Bond 25» får amerikansk premiere den 8. november 2019. Samtidig ble det endelig bekreftet at manuset skrives at de mangeårige Bond-manusforfatterne Neal Purvis og Robert Wade. De har jobbet på samtlige Bond-manus siden «The World Is Not Enough» (1999).

I den overraskende pressemeldingen som ble sendt ut denne uken var det ingen informasjon om verken distributøren, internasjonale premieredatoer, hvorvidt Daniel Craig vender tilbake, øvrig cast eller hvem som regisserer.

Nå melder det respekterte Hollywood-nettstedet Deadline at tre filmskapere er på “shortlisten” over hvem som skal lage «Bond 25»: Denis Villeneuve, Yann Demange og David Mackenzie.

rgb_logo_650-1

Fransk-kanadiske Denis Villeneuve er det mest profilerte regissørnavnet.

Med filmer som «Prisoners» (2013), «Sicario» (2015) og «Arrival» (2016) har han sørget for å markere seg som en av vår tids mest spennende filmskapere. For tiden er Villeneuve i post-produksjon med «Blade Runner 2049», oppfølgeren til Ridley Scotts ikoniske «Blade Runner» (1982). Han jobber også med en ny filmatisering av romanen «Dune».

Villeneuve har tidligere uttalt at han er stor Bond-fan og at han gjerne kunne tenke seg å lage en.

– Jeg vokste opp med James Bond-filmene. Jeg elsker James Bond-filmene. Jeg vil gjerne lage en Bond-film en dag. Action er veldig filmatisk. Jeg er ikke en som elsker dialog – jeg er en som liker bevegelse. Action, hvis det er gjort riktig, kan være veldig poetisk og meningsfult, sa han til ComingSoon.

Yann Demange er en fransk regissør som spillefilmdebuterte med krigsthrilleren «71» (2014). Den kritikerroste filmen, som fikk flere BAFTA-nominasjoner, handler om en britisk soldat (Jack O’Connell) som blir  fanget bak fiendens linjer i Nord-Irland. Neste år er Demange klar med sin andre spillefilm, «White Boy Rick», med Matthew McConaughey og Jennifer Jason Leigh i hovedrollene.

David Mackenzie er den eneste av de tre som kommer fra Storbritannia, nærmere bestemt Bonds hjemland Skottland. Mackenzie har vært svært aktiv som regissør siden 1994. I løpet av karrieren har han stått bak varierte filmer som «Young Adam» (2003), «L.A. Gigolo» (2009) og ikke minst Oscar-nominerte «Hell or High Water» (2016). Hans neste film blir Netflix-filmen «Outlaw King» om den skottske kongen Robert I av Skottland, en skikkelse mest kjent fra «Braveheart» (1995).

Ifølge Variety er Demange den fremste kandidaten til å regissere den nye Bond-filmen. 

De seneste ukene har mange navn blitt nevnt som mulige Bond-regissører, inkludert de britiske regissørene Christopher Nolan og Edgar Wright. Men skal vi tro Deadline er ikke disse regissørene mer aktuelle neste gang serien skal rebootes.

Som nevnt er det fortsatt ikke kjent hvilket studio som skal distributere den nye Bond-filmen. I alt deltar fem studioer i budkrigen: Sony Pictures, Warner Bros., Annapurna, Fox og Universal. Trolig blir det Warner Bros., skriver Variety.

3027046-poster-p-warnerbrospicturesintro

James Bond-magasinet følger spent med på «Bond 25»-utviklingen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*