Nyheter — September 15, 2013 at 11:05 am

John Barry hylles på Royal Albert Hall

by

Royal Philharmonic Orchestra fremfører John Barry-musikk på Royal Albert Hall. Konserten skjer den 4. oktober.

Med James Bond-filmene skapte den britiske filmkomponisten John Barry (1933-2011) en helt ny «sound» – en type musikk som både var sexy, forførende, jazz-aktig, aggressiv og elegant. Barrys Bond-bidrag, i tillegg til at han skapte The James Bond Theme sammen med Monty Norman, posisjonerte han som en av de fremste filmkomponistene.

Barry forbindes først og fremst med musikken til Bond-filmene, men har også komponert minneverdig musikk til mange andre klassikere, blant annet The Ipcress File, The Chase, Midnight Cowboy, The Day of the Locust, The Black Hole, Body Heat og Frances. Han mottok Oscar-priser for Born Free, The Lion in Winter, Out of Africa og Dances With Wolves.

Fredag den 4. oktober 2013 fremfører Royal Philharmonic Orchestra musikk fra Barrys filmer, slik som Goldfinger, Dances with Wolves, The Black Hole, Midnight Cowboy, Diamonds are Forever, Out of Africa, Born Free, Moonraker og Zulu.

Les mer om konserten her.

Den siste Bond-filmen John Barry jobbet med var The Living Daylights (1987). Soundtracket i denne filmen er James Bond-magasinet svært begeistret for:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*