Nyheter — September 16, 2013 at 5:49 pm

Snuser på Irland som ny Bond-location

by

Den neste Bond-filmen kan bli filmet i Irland, antyder produsent Barbara Broccoli og manusforfatter John Logan overfor The Irish Times.

Både Barbara Broccoli (produsent på Bond-filmene) og manusforfatter John Logan (medforfatter på Skyfall og solo-manusforfatter på Bond 24) deltok denne helgen på et arrangement for å støtte irsk filmindustri. Arrangementet ble ledet av Institute of Directors.

Tre ganger Oscar-nominerte Logan regnes som en av Hollywoods mest interessante manusforfattere med filmer som Gladiator, Any Given Sunday, Den siste samurai, The Aviator, Rango, Hugo og nevnte Skyfall på merittlisten.

Fremover vil Logan tilbringe mye tid i Irland. Grunnen er at hans nye TV-serie, den gotiske horrorserien Penny Dreadful, skal skytes på Ardmore Studios og andre steder i Irland. Serien har et budsjett på 25 millioner euro, delvis finansiert av The Irish Film Board.

Penny Dreadful en som kjent en serie med flere interessante koblinger til Bond-filmene – i tillegg til Logan. For det første har serien hele fire Bond-skuespillere på rollelisten: Eva Green, Timothy Dalton, Rory Kinnear og Helen McCrory (sistnevnte kom med på rollelisten i dag, ifølge The Hollywood Reporter). For det andre er sjefsprodusenten ingen ringere enn Skyfall– og Bond 24-regissør Sam Mendes.

Logan, som selv har irske foreldre, sier til The Irish Times at Bond 24-manuset er “i en prosess” og at han nå vil bruke oppholdet i Irland for å vurdere om det irske landskapet egner seg for neste Bond-film.

Broccoli forteller at hun synes Irland er nydelig og at hun ønsker å lage en Bond-film i Irland, dersom Logan inkluderer Irland som location i Bond 24-manuset.

Videre forteller Broccoli at hun skal produsere den neste filmen til irske John Carney. Han er kanskje mest kjent for lavbudsjettfilmen Once, som senere ble omarbeidet til musikal (produsert av Broccoli og Michael G. Wilson m.fl.). Nylig fikk han premiere på sin siste film Can a Song Save Your Life?, som har skuespillere som Keira Knightley, Adam Levine og Mark Ruffalo på rollelisten. Broccoli ønsker også å spille inn Carneys neste film i Irland:

– Jeg håper vi kommer hit og filmer, enten om det er en Bond-film eller en annen historie, sier hun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*