Nyheter — September 16, 2013 at 10:43 pm

Bond-skuespiller samarbeider med norsk regissør

by

Rory Kinnear, kjent fra Quantum of Solace og Skyfall, får en rolle i Morten Tyldums The Imitation Game

Som jeg tidligere kunne melde i en eksklusiv artikkel hos Comoyo Filter var Morten Tyldum (Hodejegerne) en stund aktuell som Bond 24-regissør, før Sam Mendes til slutt valgte å returnere. Men selv om Tyldum ikke fikk lage denne Bond-filmen, får han likevel jobbe med en Bond-skuespiller.

For tiden caster nemlig Tyldum skuespillere til sin første engelskspråklige film The Imitation Game, om den britiske matematikeren og dataforskeren Alan Turin. Den norske regissøren har allerede sikret seg de britiske stjernene Benedict Cumberbatch og Keira Knightley. Og i dag melder The Hollywood Reporter at ytterligere tre britiske skuespillere blir med: Matthew Goode, Mark Strong og ikke minst Rory Kinnear.

Kinnear har spilt Bill Tanner i Quantum of Solace (2008) og Skyfall (2012), samt gitt stemme til karakteren i spillene GoldenEye 007, James Bond 007: Blood Stone og 007 Legends. For det norske kinopublikummet er han også kjent fra den kritikerroste britiske dramafilmen Broken (2012), som nylig gikk på norske kinoer. Han skal også ha en rolle i John Logans nye grøsserserie Penny Dreadful, som får premiere neste år.

Hvilken rolle Kinnear skal spille i The Imitation Game, står det imidlertid ingenting om.

Morten Tyldum regisserer et manus av Graham Moore, basert på boken Alan Turing: The Enigma av Andrew Hodges. Filmen har et budsjett på omlag 15 millioner dollar.

Bond-produsentene Barbara Broccoli og Michael G. Wilson er som kjent store fans av Hodejegerne. Kanskje vil The Imitation Game gjøre Tyldum til en enda mer aktuell, fremtidig Bond-regissør? Jamesbond-magasinet følger spent med.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*