Anmeldelser og reportasjer, Nyheter — September 17, 2013 at 11:45 am

Utstilling: Bond in Motion

by

Reportasje: James Bond-magasinet har besøkt utstillingen Bond in Motion, noe som var en stor opplevelse.

1044383_10151464808345793_653113020_n

“I had a few optional extras installed.” Aston Martin V8 Volante fra The Living Daylights i bakgrunnen. Foto: Morten Steingrimsen

 

I begynnelsen av juli hadde James Bond-magasinet gleden av å besøke National Motor Museum, som ligger i vakre og idylliske omgivelser i Hampshire. Anledningen var den omfattende og storslagne utstillingen Bond in Motion.

Bond in Motion ble opprinnelig laget i forbindelse med premieren på Skyfall og James Bond-seriens 50 års jubileum i 2012. Men på grunn av de enorme populariteten og de svært mange som besøkte utstillingen, bestemte National Motor Museum seg for å forlenge utstillingsperioden til den 5. januar 2014. Så, dersom du ikke har vært her ennå – det er ikke for sent.

Utstillingen inkluderer alle de kjente kjøretøyene fra Bond-filmene. Blant de mange kjøretøyene som er utstilt kan nevnes Aston Martin DB5 fra Goldeneye, Lotus Esprit S1 fra The Spy Who Loved Me, Rolls-Royce Phantom III fra Goldfinger, autogyroen fra You Only Live Twice, Acrostar BD-5J Jet-en fra Octopussy, Land Rover Defender 110 fra Skyfall, Wetbike-en fra The Spy Who Loved Me, AMC Hornet fra The Man With The Golden Gun, Aston Martin DBS fra Quantum Of Solace, Aston Martin V8 Volante fra The Living Daylights, Bath-O-Sub-en fra Diamonds Are Forever, Tuk Tuk-taxien fra Octopussy, Renault 11 TXE fra A View To A Kill, Ford Mustang Mach 1 fra Diamonds Are Forever, Citroën 2CV fra For Your Eyes Only, BMW Z8 fra The World Is Not Enough og mange flere.

Som leseren skjønner inkluderer utstillingen svært mange kjøretøyer fra James Bond-filmene. Her finnes biler, båter, fly, motorsykler, undervannsbåter, samt andre transportmidler fra filmene. Totalt er det hele 50 Bond-kjøretøyer som er utstilt. Ingen tvil om at denne Bond-utstillingen er den største i sitt slag noen gang. Jeg følte det nesten var litt uvirkelig å finne såpass mange kjøretøyer fra de mange Bond-filmene – samlet på ett og samme sted. Utrolig, men sant. En sann drøm som har gått i oppfyllelse for Bond-fans og andre filmelskere!

Alt i alt tilbrakte jeg omlag fem timer i museet, og jeg kunne gjerne tilbrakt enda flere timer her. Jeg kan ikke få understreket nok hvor utrolig fascinerende og spennende det var å beskue de mange kjøretøyene. Utstillingen gav meg skikkelig gåsehud.

Utstillingen er svært forseggjort, stilig og ikke rent lite gjennomtenkt. For eksempel er kjøretøyene alt annet enn tilfeldig plassert. Også har hvert enkelt kjøretøy en tilhørende tekstplakat med bilde, som inneholder tekniske spesifikasjoner, hvilken film kjøretøyet ble brukt i og gjerne litt kul trivia. På utstillingsomårdet er det også flere TV-skjermer som viser små, men informative, dokumentarer om hvordan man gjennomførte stuntene med de forskjellige kjøretøyene.

Bond in Motion er en utstilling jeg anbefaler på det varmeste og er et “must” for alle Bond-fans.

For øvrig kan jeg legge til at museet har en veldig flott suvenirbutikk, som selvfølgelig selger Bond-stæsj (leketøy, plakater, bøker med mer). Derfor kan det lønne seg å fylle opp lommeboken før du tar turen hit.

Det var ikke vanskelig å finne frem til museet som ligger i Hampshire, kun en liten togtur fra London. Jeg anbefaler følge reisebeskrivelsen på museets nettsider.

Nedenfor er flere av de mange bildene jeg tok på utstillingen:

Motion 1

Foto: Morten Steingrimsen

 

Motion 7

Foto: Morten Steingrimsen

 

Motion 33

Foto: Morten Steingrimsen

 

Motion 9

Foto: Morten Steingrimsen

 

Motion 13

Foto: Morten Steingrimsen

 

Motion 22

Foto: Morten Steingrimsen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*