Konkurranser, Nyheter — October 6, 2013 at 10:51 am

Vinn Never Say Never Again

by

I år feirer Never Say Never Again 30-årsjubileum. I den anledning arrangerer vi en konkurranse der du kan vinne filmen på Blu-ray.

NSNA Dark Grey Suit

Sean Connerys siste opptreden som agent 007 på film har tidligere vært tilgjengelig på Blu-ray i USA. Men 16. oktober blir Never Say Never Again endelig tilgjengelig på Blu-ray Disc i Norge.

 

Never Say Never Again (1983) er en remake av Thunderball (1965), og regnes som «uoffisiell» fordi den ikke er en del av Bond-serien til Eon Productions (EON). Som en følge av at det ikke var EON som stod bak filmen, kunne ikke regissør Irvin Kershner og produsent Jack Schwartzman bruke elementene som kjennetegner de offisielle filmene; slik som for eksempel James Bond Theme, pistolløpsekvensen, den tradisjonelle tittelsekvensen, de kjente replikkene («Bond, James Bond» og «Shaken, not stirred») med mer.

Til tross for dette er Never Say Never Again en riktig så fornøyelig film, kanskje først og fremst fordi det er så herlig å se Sean Connery gjøre comeback som agent 007. Connery er riktignok litt eldre enn sist, Diamonds Are Forever (1971), men Connery er i mye bedre form enn sist gang vi så han som Bond. I Never Say Never Again leverer også Connery den tørrvittige humoren som få mestrer bedre enn han. Den øvrige rollebesetningen er også solid; bestående av navn som Max Von Sydow, Kim Basinger, Klaus Maria Brandauer, Barbara Carrera, Edward Fox, Rowan Atkinson med flere.

Regissør Kershner, som noen år tidligere hadde laget The Empire Strikes Back (1980), viser med Never Say Never Again at han også mestrer actionthriller-sjangeren. Never Say Never Again byr på rikelige doser spenning, overraskelser og gode, gammeldagse stunts.

Premiene:

  • 1. premie: Never Say Never Again på Blu-ray
  • 2. premie: Skyfall på Blu-ray

Vi har tre eksemplarer av hver film.

Alt trenger å gjøre er å svare rett på følgende spørsmål:

1) Regissør Irvin Kershner og Sean Connery har jobbet sammen på en annen film – hva heter filmen?

2) Kim Basinger har en av de kvinnelige hovedrollene i Never Say Never Again. Hun er en av få kvinnelige Bond-skuespillerne som har vunnet Oscar (hun vant for L.A. Confidential). Hvor mange kvinnelige Bond-skuespillerne har vunnet Oscar, og for hvilke filmer?

3) En av skuespillerne fra The Spy Who Loved Me (1977) dukker opp i en rolle i Never Say Never Again. Hvilken skuespiller er det snakk om?

Send svar til steingrimsen @ gmail.com innen 16. oktober.

Konkurransen arrangeres i samarbeid med distributøren SF Norge.

Skjermbilde 2013-09-09 kl. 16.39.44

2 Comments

  1. Hvordan gikk konkurransen? =)

  2. Hei. Du skal ha fått en mail 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*