Nyheter — October 16, 2013 at 10:03 am

Storselger på Amazon

by

Adeles Skyfall er Amazons nest mest solgte single noensinne. 

adele

Det var i forbindelse med Amazon UKs 15 års jubileum at selskapet avslørte hvilke singler som hadde solgt mest siden den første ordren ble mottatt i 1998. Det melder nettstedet MI6.

Adeles Skyfall ligger på 2. plass på listen ‘bestselgende singler gjennom tidene’, bak Rage Against The Machines Killing In The Name. Psys Gangnam Style ligger som nummer 3. Adele markerer seg også på andre lister: Hun ligger på 1. plass på listen ‘bestselgende artister gjennom tidene (alle formater)’, og de ​​to øverste plassene i ‘bestselgende albumer gjennom tidene (alle formater)’.

Videoutgivelsen av Skyfall solgte også svært godt. Skyfall er nemlig Amazons mest solgte videoutgivelsen så langt i 2013.

Adeles Skyfall ble en stor hit verden over, inkludert Norge, og regnes som den mest populære Bond-tittelmelodien siden Duran Durans A View to a Kill fra 1985. I tillegg oppnådde Adele og produsent/låtskriver Paul Epworth stor anerkjennelse i filmmiljøet: Tittelmelodien vant både Golden Globe og Oscar.

Undertegnede er selv stor tilhenger av Adeles tittelmelodi, fordi den oser Bond-atmosfære. Den har en gjenkjennbar, storslått «Bond-sound» og et slektskap med tidligere Bond-tittelmelodier (som for eksempel den klimprende gitaren og blåsende trompeter). Samtidig fremstår ikke låten parodisk eller klisjeaktig.

I forbindelse med årets Oscar-utdeling verserte det rykter om at Adele også skal lage tittelmelodien til den neste Bond-filmen. Ifølge flere rapporter skal produsentene Barbara Broccoli og Michael G. Wilson ha et håp om å gjøre Adele synonymt med James Bond på lik linje som Shirley Bassey (som har sunget tittelmelodiene for hele tre James Bond-filmer, blant annet Goldfinger). Det er foreløpig altfor tidlig å si om dette faktisk er sant, men for mitt vedkommende ser jeg gjerne at Adele returnerer.

Bond 24 blir som kjent den andre Bond-filmen til Sam Mendes (den første regissøren siden John Glen som regisserer to Bond-filmer etter hverandre!). Innspillingen skal etter planen starte i oktober/november 2014.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*